Mraky II.

Eviik a Miira Kuchařka: Eviik a Miira

Moučníky , Řezy 10 názorů

Suroviny

Těsto
250 ml vody
150 g 100% tuku
150 g hladké mouky
6-8 vajec
špetka soli
Krém
250 g másla
150g cukru moučka
3/4 balíčku tučného tvarohu
2 žloutky
rum
vanilkový cukr
2 pudinky (0,5l mléka + 2 vanilkové pudink.prášky)
čokoládová poleva na ozdobení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozehřejeme 100% tuk, přisypeme mouku a špetku soli a mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn.

  2. Odstavíme ze sporáku a za stálého míchání vpracujeme postupně, po jednom, vejce.

  3. Rozetřeme na dva plechy vymazané 100% tukem a poškrábeme sem tam vidličkou.

  4. Zprudka upečeme, hned spojíme krémem a pokapeme čokoládovou polevou.

  5. Krém : vše smícháme a jako poslední přidáme tvaroh.

Poznámka

Odpalované těsto mi z počátku dalo zabrat, ale žádný strach :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mraky II.

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Fotka je jako moje mraky. Tvaroh a tolik cukru do nich nedávám, ani žloutky, pudinky. Něco podobného dělám, ale to jsou Vrchy.:-)

    Odpovědět

  • michaelamikeskova michaelamikeskova

    dobrý den, mě se to těsto skoro vůbec nenafouklo, jak je to možné?? a bude to i tak dobré?;-(

    Odpovědět

  • Lena Lena(neregistrovaná)

    Prosím poraďte mi rychle, proč se mi u těsta oddělil po provaření s moukou tuk? Co mám teďka dělat???? Děkují moc

    Odpovědět

  • kikst kikst

    Pořádjsem hledala recept na mraky, moje babička dělala nejlepší mraky tak je zkusím snad se mi povedou. Vůbec jsem netušila, že se dělaj z palené hmoty.:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Zkuste někdy pod tvaroh nejdříve rozetřít povidla. Je to pak úžasně pikantní. Přidala jsem do podobných http://www.toprecepty.cz/recept/4815-povidlone/

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Ty jsou dobrý a taky jsem nedávala tvaroh, tak vyzkouším.

    Odpovědět

  • Eviik a Miira Eviik a Miira(autorka receptu)

    Upeču vždy nejdřív placky,ono odpalované těsto chladne rychle,takže to vlastně budeš natírat na zchladlou buchtu.Vůbec to nevadí,krém si udělej úplně v klidu;-).Ten krém je takový pribináček s rumem:-D je výborný a ta buchta vlastně celá:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to moc dobře, ale pokud rozumím receptu, jak je napsaný, tak krém, který je vlastně máslovo-pudingovo-tvarohový se jen smíchá, nedělá se jako klasický krém vyšleháváním a HNED natře na teplé těsto a pak se až dá zchladit???? Já jsem dosud potírala krémem, ve kterém bylo máslo, až po vychladnutí těsta. S tímto postupem nemám zkušenosti, mám pocit, že by krém ztratil na objemu povolením másla, pokud by se jím potíralo teplé těsto.

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Je tak tenhle znám,ale nedávám tam tvaroh.Tak to budu muset skusit i snim supr nápad :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mraky recept buchta mraky mraky z odpalovaného těsta buchta mraky recept mraky buchta recept mraky odpalované těsto mraky z odpalované těsto recept na buchtu mraky moucnik mraky moučník mraky odpalované buchta z odpalovaného těsta odpalované těsto mraky recept mraky recepty mraky recept na mraky odpalovane mraky mraky recept na odpalované mraky mraky ii tvarohová buchta mraky

Zapomněl/a jsem heslo