Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mraky II.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 11. 2009 10:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 054 kJ / 3 359 kcal
Bílkoviny26,36 g
Tuky310,65 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 213 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy112,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Odpalované těsto mi z počátku dalo zabrat, ale žádný strach :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

MamlajdaD

21. 5. 2020 17:09

Buchyna: Dajda má pravdu, ale pro upřesnění¨: Mraky se pečou (podle trouby) při 230- 250 st. C a co je důležité, po celou dobu pečení se trouba nesmí otevířít :-!, ani na vteřinku, jinak těsto "spadne", nebude nakypřené, nafouknuté! Totéž platí o horkovzduchu, v horkovzdušné troubě tento moučník neupečete. Já jsem si je vždy ještě po upečení na chvíli trochu zatížila druhým prázdným plechem, abych to "pohoří" trochu zploštila. :-8 Po pomazání krémem a ozdobení povrchu jsem moučník po krajích okrájela, moučník šel do lednice a okraje byly dány rodině v plen. ;-):-D Ať se ti povedou! :yes: Zdravím! :-K:-K:-K

Dajda

21. 5. 2020 16:18

Buchyna: Samozřejmě, že je to nesmysl! Nicméně nikde se nepíše, že se mají spojovat teplé pláty - jsou totiž tak tenké, že než upečete druhý, je ten první studený a než ten druhý sundáte z plechu, vychladne taky. Ostatně autoři to přesně takhle vysvětlili již před 11 roky, stačí si jen přečíst komentáře! :-O

Buchyna

21. 5. 2020 15:05

V receptu mi chybí dosti důležité informace, na kolik stupňů se mraky pečou a jak dlouho se pečou. Pro nezkušenou kuchařku info velmi důležité. Ještě jedna věc, když se ještě teplé mraky mají, dle receptu, spojit krémem, tak v krému je máslo a to se musí logicky roztéct.

Eva

12. 8. 2016 13:35

Fotka je jako moje mraky. Tvaroh a tolik cukru do nich nedávám, ani žloutky, pudinky. Něco podobného dělám, ale to jsou Vrchy.:-)

michaelamikeskova

21. 3. 2014 15:40

dobrý den, mě se to těsto skoro vůbec nenafouklo, jak je to možné?? a bude to i tak dobré?;-(

Lena

27. 10. 2012 11:29

Prosím poraďte mi rychle, proč se mi u těsta oddělil po provaření s moukou tuk? Co mám teďka dělat???? Děkují moc

kikst

25. 5. 2010 16:18

Pořádjsem hledala recept na mraky, moje babička dělala nejlepší mraky tak je zkusím snad se mi povedou. Vůbec jsem netušila, že se dělaj z palené hmoty.:yes:

Hella

20. 4. 2010 11:49

Zkuste někdy pod tvaroh nejdříve rozetřít povidla. Je to pak úžasně pikantní. Přidala jsem do podobných http://www.toprecepty.cz/recept/4815-povidlone/

Iljusa

8. 11. 2009 22:03

:-p:yes:

Věrka.

7. 11. 2009 16:08

Ty jsou dobrý a taky jsem nedávala tvaroh, tak vyzkouším.

Eviik a Miira

7. 11. 2009 13:09

Upeču vždy nejdřív placky,ono odpalované těsto chladne rychle,takže to vlastně budeš natírat na zchladlou buchtu.Vůbec to nevadí,krém si udělej úplně v klidu;-).Ten krém je takový pribináček s rumem:-D je výborný a ta buchta vlastně celá:-)

pipre

7. 11. 2009 12:06

Vypadá to moc dobře, ale pokud rozumím receptu, jak je napsaný, tak krém, který je vlastně máslovo-pudingovo-tvarohový se jen smíchá, nedělá se jako klasický krém vyšleháváním a HNED natře na teplé těsto a pak se až dá zchladit???? Já jsem dosud potírala krémem, ve kterém bylo máslo, až po vychladnutí těsta. S tímto postupem nemám zkušenosti, mám pocit, že by krém ztratil na objemu povolením másla, pokud by se jím potíralo teplé těsto.

Šárka

7. 11. 2009 11:12

Je tak tenhle znám,ale nedávám tam tvaroh.Tak to budu muset skusit i snim supr nápad :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mraky recept buchta mraky mraky z odpalovaného těsta buchta mraky recept mraky buchta recept mraky odpalované těsto mraky z odpalované těsto recept na buchtu mraky moucnik mraky moučník mraky odpalované buchta z odpalovaného těsta odpalované těsto mraky recept mraky recept na mraky recepty mraky odpalovane mraky mraky recept na odpalované mraky mraky ii tvarohová buchta mraky

Suroviny: voda, tuk 100%, mouka hladká, vejce, sůl, krém, máslo, cukr moučkový, tvaroh plnotučný, žloutek, rum, cukr vanilkový, pudink, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Mraky II.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxgD