Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mraky II.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 11. 2009 10:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 633 kJ / 4 931 kcal
Bílkoviny104,12 g
Tuky371,07 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 2,91 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,49 g
Sacharidy291,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Odpalované těsto mi z počátku dalo zabrat, ale žádný strach :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

21. 5. 2020 17:09

Buchyna: Dajda má pravdu, ale pro upřesnění¨: Mraky se pečou (podle trouby) při 230- 250 st. C a co je důležité, po celou dobu pečení se trouba nesmí otevířít :-!, ani na vteřinku, jinak těsto "spadne", nebude nakypřené, nafouknuté! Totéž platí o horkovzduchu, v horkovzdušné troubě tento moučník neupečete. Já jsem si je vždy ještě po upečení na chvíli trochu zatížila druhým prázdným plechem, abych to "pohoří" trochu zploštila. :-8 Po pomazání krémem a ozdobení povrchu jsem moučník po krajích okrájela, moučník šel do lednice a okraje byly dány rodině v plen. ;-):-D Ať se ti povedou! :yes: Zdravím! :-K:-K:-K

Dajda Dajda

21. 5. 2020 16:18

Buchyna: Samozřejmě, že je to nesmysl! Nicméně nikde se nepíše, že se mají spojovat teplé pláty - jsou totiž tak tenké, že než upečete druhý, je ten první studený a než ten druhý sundáte z plechu, vychladne taky. Ostatně autoři to přesně takhle vysvětlili již před 11 roky, stačí si jen přečíst komentáře! :-O

Buchyna Buchyna

21. 5. 2020 15:05

V receptu mi chybí dosti důležité informace, na kolik stupňů se mraky pečou a jak dlouho se pečou. Pro nezkušenou kuchařku info velmi důležité. Ještě jedna věc, když se ještě teplé mraky mají, dle receptu, spojit krémem, tak v krému je máslo a to se musí logicky roztéct.

Eva

12. 8. 2016 13:35

Fotka je jako moje mraky. Tvaroh a tolik cukru do nich nedávám, ani žloutky, pudinky. Něco podobného dělám, ale to jsou Vrchy.:-)

michaelamikeskova

21. 3. 2014 15:40

dobrý den, mě se to těsto skoro vůbec nenafouklo, jak je to možné?? a bude to i tak dobré?;-(

Lena

27. 10. 2012 11:29

Prosím poraďte mi rychle, proč se mi u těsta oddělil po provaření s moukou tuk? Co mám teďka dělat???? Děkují moc

kikst

25. 5. 2010 16:18

Pořádjsem hledala recept na mraky, moje babička dělala nejlepší mraky tak je zkusím snad se mi povedou. Vůbec jsem netušila, že se dělaj z palené hmoty.:yes:

Hella Hella (moderátorka)

20. 4. 2010 11:49

Zkuste někdy pod tvaroh nejdříve rozetřít povidla. Je to pak úžasně pikantní. Přidala jsem do podobných http://www.toprecepty.cz/recept/4815-povidlone/

Iljusa Iljusa

8. 11. 2009 22:03

:-p:yes:

Věrka.

7. 11. 2009 16:08

Ty jsou dobrý a taky jsem nedávala tvaroh, tak vyzkouším.

Eviik a Miira Eviik a Miira

7. 11. 2009 13:09

Upeču vždy nejdřív placky,ono odpalované těsto chladne rychle,takže to vlastně budeš natírat na zchladlou buchtu.Vůbec to nevadí,krém si udělej úplně v klidu;-).Ten krém je takový pribináček s rumem:-D je výborný a ta buchta vlastně celá:-)

pipre pipre

7. 11. 2009 12:06

Vypadá to moc dobře, ale pokud rozumím receptu, jak je napsaný, tak krém, který je vlastně máslovo-pudingovo-tvarohový se jen smíchá, nedělá se jako klasický krém vyšleháváním a HNED natře na teplé těsto a pak se až dá zchladit???? Já jsem dosud potírala krémem, ve kterém bylo máslo, až po vychladnutí těsta. S tímto postupem nemám zkušenosti, mám pocit, že by krém ztratil na objemu povolením másla, pokud by se jím potíralo teplé těsto.

Šárka

7. 11. 2009 11:12

Je tak tenhle znám,ale nedávám tam tvaroh.Tak to budu muset skusit i snim supr nápad :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mraky recept buchta mraky mraky z odpalovaného těsta buchta mraky recept mraky buchta recept mraky odpalované těsto mraky z odpalované těsto recept na buchtu mraky moucnik mraky moučník mraky odpalované buchta z odpalovaného těsta odpalované těsto mraky recept mraky recept na mraky recepty mraky odpalovane mraky mraky recept na odpalované mraky mraky ii tvarohová buchta mraky

Suroviny: voda, tuk 100%, mouka hladká, vejce, sůl, máslo, cukr moučkový, tvaroh plnotučný, žloutek, rum, cukr vanilkový, mléko, pudinkový prášek, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Mraky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxgD