

Indianci
Suroviny 20 ks
- Buflery:
- 2 vejce
- 25 g cukru krupice
- 40 g hladke mouky
- Snehovy krem:
- 3 bilky
- 200 g cukru krupice
- trocha vody
- 2 vrchovate lzicky marmelady ( davam jahodou at je to cervene, ale jinak muze byt jakakoliv)
Postup přípravy receptu
Buflery: Bilky oddelime od zloutku. 1/3 cukru vyslehame se zloutky do peny a zbytek cukru postupne pridavame do bilku, ktere potrebujeme vyslehat v pevny snih. Pote mouku jemne smichame se zloutkovou hmotou a postupne pridavame i tuhy snih. Musime pracovat opatrne, aby testo neridlo. Pote pomoci cukrarskeho pytle strikame na plech, vylozeny pecicim papirem, male buflerky a peceme cca pri 160 stupnich, tak 15-20 minut. Ja stale tvrdim, zalezi na troube a jak jste zvykli.
Krem: Opet si oddelame 2/3 cukru a dame do hrnce. Cukr v hrnci prelijeme cca 1 dcl vody (aby se cukr ponoril) a dame varit. Timto nam vznikne cukrovy rozvar, ktery potrebujeme na zpevneni bilku. Uvareny rozvar pozname tak, ze do nej ponorime ocko (napr. z dratku) a foukneme, jak do bublifuku. Musi se nam vytvori bublinka. Mezi tim si bokem vyslehame bilky se zbytkem cukru a pokud je rozvar hotov, pomalounku jej prilevame do bilku, ktere stale slehame do tuheho kremu, tak aby se dal strikat do tvaru, ktery potrebujeme. Marmeladu pridame az mame v kremu nality cely rozvar a poradne doslehame. Nejlepe vse poznate, kdy strcite prst do kremu a po vytazeni se vam vytvori stojici spicka na prstu. Tak je krem hotov.
Opet pomoci sacku nastrikate krem na buflery a nechate vychladit. Po vychlazeni polijete cokoladou.
Poznámka od kuchařky
Tohle je recept na cca 20 ks ( strednich).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indianci
-
Mouku přidávat střídavě se sněhem,když jsem dala mouku najednou tak bylo těsto hrozně tuhé a už se to se sněhem nerozmíchalo a byly v něm hrudky.Na podruhé už super a i piškoty byly tak jak mají být.
-
tak buflerky jsou bohužel hodně tvrdé, už těsto bylo dost hutné a nešlo moc vytlačovat
-
Zdravím,chtěla jsem se zeptat když udělám indiánky nechám je ztuhnout a namočím je v čokoládě tak i po vychladnutí mi sjíždějí v polovině nebo se naklánějí.Můžete mi poradit čím to je.Moc děkuju za radu.
-
Žádný ztužovač není třeba. Stačí bílky šlehat ve vodní lázni, ale hlavně je nesmíte uvařit. Jinak já místo marmelády používám jahodový vitacit
-
prosím jak je možné, že ten krém mi zůstal krémem a ne takovou tou pěnou..:( Dělala jsem to přesně podle receptu a šlehala až jsem měla mixér rozpálený, ale nic..:( Pak jsem to dala do lednice, že to sním druhý den samotné s piškoty, a druhý den už z toho ta ˇˇpěnaˇˇ byla....:) Má se to tak dělat normálně, nebo se tam má ještě něco přidt na ztužení, aby ta příprava netrvala tak dlouho..??
-
o VÝKEND SE CHYSTÁM OPĚT VYZKOUŠET indiánky doufám že se mi popvedou.Chtěla jsem se zeptat bude vadit když do krému přidám ztužovák?
-
Hned bych se zakousl
-
-
tak toto mi úplně uteklo
indiánky miluji od dětství,když jsem dostala na výběr zda zmrzku nebo indián,u mne to vyhrál indiánek
,tak to si ukládám a bod dávám
+1
-
dekujiiiiiiiii Irenko
-
Já to ještě vylepšuji tím, že čokoládu nastavím troškou kakaového másla (nebo obyčejného a přidám kakao) aby byla řidší - potom jdou indiánci v čokoládě namáčet aniž by se poničili
-
Dovolím si přidat jednu radu. Než budete indiánky namáčet do čokolády, dejte je na chvíli do mrazáku, bude se vám to pak dobře dělat.
-
Platinko to je neuvěřitelné, já je tak miluji
, posílám bodík a dávám do oblíbených
-
Tak ty vypadají krásně, a já je asi udělám, protože pořád ujídám cukroví a tak aby něco zbylo na vánoce.Asi budu muset nějaké to cukrovíčko dopíct!?!
Posílám bodík -
Jejda, to mám ráda i já
4.