Indianci

Suroviny 20 ks

Buflery:
2 vejce
25 g cukru krupice
40 g hladke mouky
Snehovy krem:
3 bilky
200 g cukru krupice
trocha vody
2 vrchovate lzicky marmelady ( davam jahodou at je to cervene, ale jinak muze byt jakakoliv)

Postup přípravy receptu

  1. Buflery: Bilky oddelime od zloutku. 1/3 cukru vyslehame se zloutky do peny a zbytek cukru postupne pridavame do bilku, ktere potrebujeme vyslehat v pevny snih. Pote mouku jemne smichame se zloutkovou hmotou a postupne pridavame i tuhy snih. Musime pracovat opatrne, aby testo neridlo. Pote pomoci cukrarskeho pytle strikame na plech, vylozeny pecicim papirem, male buflerky a peceme cca pri 160 stupnich, tak 15-20 minut. Ja stale tvrdim, zalezi na troube a jak jste zvykli.

  2. Krem: Opet si oddelame 2/3 cukru a dame do hrnce. Cukr v hrnci prelijeme cca 1 dcl vody (aby se cukr ponoril) a dame varit. Timto nam vznikne cukrovy rozvar, ktery potrebujeme na zpevneni bilku. Uvareny rozvar pozname tak, ze do nej ponorime ocko (napr. z dratku) a foukneme, jak do bublifuku. Musi se nam vytvori bublinka. Mezi tim si bokem vyslehame bilky se zbytkem cukru a pokud je rozvar hotov, pomalounku jej prilevame do bilku, ktere stale slehame do tuheho kremu, tak aby se dal strikat do tvaru, ktery potrebujeme. Marmeladu pridame az mame v kremu nality cely rozvar a poradne doslehame. Nejlepe vse poznate, kdy strcite prst do kremu a po vytazeni se vam vytvori stojici spicka na prstu. Tak je krem hotov.

  3. Opet pomoci sacku nastrikate krem na buflery a nechate vychladit. Po vychlazeni polijete cokoladou.

Poznámka od kuchařky

Tohle je recept na cca 20 ks ( strednich).

Komentáře k receptu Indianci

  • blankabi blankabi

    Mouku přidávat střídavě se sněhem,když jsem dala mouku najednou tak bylo těsto hrozně tuhé a už se to se sněhem nerozmíchalo a byly v něm hrudky.Na podruhé už super a i piškoty byly tak jak mají být.:-)

    Odpovědět

  • Hermina.p Hermina.p

    tak buflerky jsou bohužel hodně tvrdé, už těsto bylo dost hutné a nešlo moc vytlačovat :-(

    Odpovědět

  • Dáša Dáša(neregistrovaná)

    Zdravím,chtěla jsem se zeptat když udělám indiánky nechám je ztuhnout a namočím je v čokoládě tak i po vychladnutí mi sjíždějí v polovině nebo se naklánějí.Můžete mi poradit čím to je.Moc děkuju za radu.;-(

    Odpovědět

  • iivveettkkaa iivveettkkaa

    Žádný ztužovač není třeba. Stačí bílky šlehat ve vodní lázni, ale hlavně je nesmíte uvařit. Jinak já místo marmelády používám jahodový vitacit:-)

    Odpovědět

  • Zuzlina Zuzlina(neregistrovaná)

    prosím jak je možné, že ten krém mi zůstal krémem a ne takovou tou pěnou..:( Dělala jsem to přesně podle receptu a šlehala až jsem měla mixér rozpálený, ale nic..:( Pak jsem to dala do lednice, že to sním druhý den samotné s piškoty, a druhý den už z toho ta ˇˇpěnaˇˇ byla....:) Má se to tak dělat normálně, nebo se tam má ještě něco přidt na ztužení, aby ta příprava netrvala tak dlouho..??

    Odpovědět

  • VIKI VIKI(neregistrovaný)

    o VÝKEND SE CHYSTÁM OPĚT VYZKOUŠET indiánky doufám že se mi popvedou.Chtěla jsem se zeptat bude vadit když do krému přidám ztužovák? :-8

    Odpovědět

  • Saimi Saimi

    Hned bych se zakousl

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak toto mi úplně uteklo:-Oindiánky miluji od dětství,když jsem dostala na výběr zda zmrzku nebo indián,u mne to vyhrál indiánek:-8,tak to si ukládám a bod dávám;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Platinka Platinka(autorka receptu)

    dekujiiiiiiiii Irenko

    Odpovědět

  • Hofis Hofis(neregistrovaný)

    Já to ještě vylepšuji tím, že čokoládu nastavím troškou kakaového másla (nebo obyčejného a přidám kakao) aby byla řidší - potom jdou indiánci v čokoládě namáčet aniž by se poničili ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Dovolím si přidat jednu radu. Než budete indiánky namáčet do čokolády, dejte je na chvíli do mrazáku, bude se vám to pak dobře dělat. :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Platinko to je neuvěřitelné, já je tak miluji:-p:-p, posílám bodík a dávám do oblíbených:yes::yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Tak ty vypadají krásně, a já je asi udělám, protože pořád ujídám cukroví a tak aby něco zbylo na vánoce.Asi budu muset nějaké to cukrovíčko dopíct!?!:-D
    Posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda, to mám ráda i já:yes::yes:4.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: buflery recept buflery recept na buflery indianek recept indianek cukrovi indianci indiánky recept cukrový rozvar krém na indianky recept na indianky buflery na indianky buflery pod indiánky snehovy indianci krém do indiánků recept indiánek sněhové indiánky recept buflery sněhový indiánek indiánci-recept indiánky