Hovězí plátky na tymiánu

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90-120 minut 4-6 porcí Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

1 kg hovězího krku
15 dkg uzeného špeku
2 cibule
5 – 7 větviček tymiánu
3/4 litru vývaru z kostí
olej
sůl
hl. mouka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Do většího hrnce si dáme lžíci oleje a nakrájený špek na kostičky. Necháme společně škvařit, a následně přidáme nakrájenou cibuli. Na menší pánvi si v troše oleje opečeme všechny plátky hovězího masa z obou stran a přidáme do hrnce se špekem a orestovanou cibulí. Vše podlijeme vývarem, přidáme čerstvý tymián, a dusíme do měkka.

  2. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a udržujeme v teple. V hrnci si naředíme chuťově velmi silnou šťávu. Dle potřeby a chuti si ve 2 dl vody rozmícháme potřebné množství hladké mouky, a vytvoříme šťávu ideální hustoty. Provaříme cca 15 minut, a podáváme s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 580 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na tymiánu

Tématické fráze: hovězí plátky hovězí na tymiánu recepty hovězí maso plátky hovězí plátky recept hovězí maso recepty hovězí plátek hovězí maso na tymiánu hovězí krk recepty hovězí recepty hovězí plátky recepty hovezi platek recept hovězí na z tymiánu recepty z hovězího masa hovezi na tymianu recept hovězi platek na tymianu výborné hovězí plátky recepty na hovězí krk hovězí maso krk recepty hovězí plátky s bramborem platky na tymianu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít