Vánoční chlebíček
Vánoční chlebíček pro ty, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje cukru dost. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na plátky, nebo ve formě na srnčí hřbet, a každý plátek pak na rozkojit na 4 trojúhelníčky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 217 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,67 g |
Tuky | 61,82 g |
Vláknina | 29,67 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 298,42 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2020 21:13
Tohle je recept mojí maminky, ale pečeme ho ve formě na srnčí hřbet. Po upečení krájím 1 cm plátky a ty pak ještě překroiím na polovinu a vzniknou 4 trojúhelníčky.
29. 11. 2015 09:41
dobrý den, prosím jen o informaci, jak dlouho asi péct ? vždy mám obavy ať je propečený, a asi ho vysuším, nezkoušela jsem ještě přesně tento recept, ale ráda bych ho vyzkoušela, tak ať ho zase neusuším děkuji
1. 12. 2012 22:43
Děkuji za recept . Moje babička dělala podobný . Říkali jsme tomu sladký salámek .
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
2. 1. 2012 08:52
Děkuji moc za odpověď , nechala jsem chlebíček nějaký den odležet a byl velmi výborný. Měla jsem z toho strach, když jsem chlebíček vytáhla z trouby, ale byl super a nebyl ani tak sladký. Velmi doporučuji. Dala jsem bodík.
29. 12. 2011 21:25
Lucie: Skladuji s ostatním cukrovím v chladnu, zabalený do folie, aby neztvrdnul, nikdy se nezkazí, protože patří mezi cukroví, které je první snězeno
27. 12. 2011 12:11
Ahoj, prosím chtěla bych se prosím zeptat, chlebíček jsem upekla,zabalila do alobalu - v jaký teplotě se má nechat uležet a jak dlouho? Moc děkuji za odpověď.Přeji příjemný den.
17. 12. 2011 14:29
takový dělala bývalá tchýně a byl opravdu výborný
17. 12. 2011 14:16
No jo, je jasn=, že chlebíček bude takový hutnější... A kdyby byl dělaný v té formě, bylo by asi horší ho pokrájet Ale já na něco přijdu, jako vždy
16. 12. 2011 21:15
Marcy:Nezkoušela jsem, ale těsto je velmi tuhé, protože je v něm pouze jedno vejce, ingr. se musí hodně stlačit k sobě a potřít bílkem, aby držely při sobě.
16. 12. 2011 20:57
Marcy: bohužel jsem ho letos nedělala, mám hodně podobný recept ale s jiným váhovým poměrem. A já ho peču ve formě na srnčí hřbet. Pak ho pokrájím na plátky asi 1 cm široké, ty přepůlím a každou půlku znovu překrojím, takže z jednoho plátku mám 4 trojúhelníčky.
16. 12. 2011 20:21
Nádherný chlebíček... Myslíte, že by jej šlo upéct v klasické formě na srnčí hřbet?? Nebo by se dostatečně nepropekl..?
15. 12. 2011 21:26
Tak to je výzva,abych se dala do dílaMóóc pěkný recept.
15. 12. 2011 21:06
Děkuji všem
15. 12. 2011 20:21
14. 12. 2011 13:11
Cukroví tady většinou nehodnotím,bývá ho tady před vánocena strašně moc,tak abych někoho neošidila o bodíkAle u některých kousků opravdu nelze odolat a okomentovat musím+12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 47 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 7 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: vanocni cukrovi chlebicek vánoční chlebíčky cukrovi z fiku vánoční cukroví z fíků maminčiny recepty bílkový chlebíček datle a fíky recepty ořechový chlebíček cukroví vánoční ořechový chlebíček cukroví z datlí a fíků vánoční cukroví s fíky vanocni ovocný chlebíček cukroví s fíky krájené cukroví cukroví z fíků a datlí krájený chlebíček vanoční cukroví z datli vanoční cukroví datle cukroviz fiku ořechový chlebíček vánočníchlebíček
Suroviny: datle, fíky, ořechy, rozinky, kůra pomerančová, cukr, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, bílek
Vánoční chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7gv
23 názorů