Vydatný salát se spätzlemi
Recept ještě nebyl hodnocenSpätzle uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a smícháme s 2 lžícemi oleje ze sušených rajčat. Necháme chvilku odležet.Zeleninu nakrájíme na malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Spätzle uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a smícháme s 2 lžícemi oleje ze sušených rajčat. Necháme chvilku odležet.Zeleninu nakrájíme na malé…
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých…
Zbylo nám doma starší pečivo? Nemusíme ho vyhazovat - s trochou šikovnosti zvládneme připravit i ze starších rohlíků chutnou snídani nebo svačinu. Pečivo několikrát…
Ve výrazně osolené vodě uvaříme těstoviny tzv. na skus. Po uvaření je scedíme.Mezitím na oleji pomalu prosmažujeme nakrájené cibulky, aby se spíše jen dusily.Pak…
Nakrájíme rajčata na plátky. Fazole scedíme a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme se zálivkou. Přidáme fazole, olivy a necháme odležet.Na talíř upravíme…
Netradiční kombinace je kouzlem této masové směsi. Najdeme v ní restovaná šťavnatá kuřecí stehna, která jsou v obklopení sladkého manga, svěžích rajčat a křupavé cibulky…
Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky.V misce promícháme s olejem a citronovou šťávou.Jogurt ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami.Salát můžeme celý promíchat…
Zamícháme těsto na palačinky, ochutíme česnekem a bylinkami.Maso nakrájíme na úplně malé kousky, které nakonec zamícháme do těstíčka.Smažíme z obou stran na malém…
Těstoviny s mini rajčátky a parmezánem můžete servírovat s porci kuřecího nebo krůtího masa, ale je to velmi dobré i bez masa. Na talíři zdobíme bazalkou a parmezánem…
Hrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, kousek mrkve nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a vše na tuku prudce restujeme.Zasypeme hrubou moukou, 2 minuty osmažíme a…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Sušená rajčata mají výraznější chuť než ta čerstvá a jsou mírně slaná. Připravit z nich můžete třeba pomazánku s vlašskými ořechy, dochucenou dýňovým chlebem. Podávat ji…
Tato polévka potěší výbornou sladkokyselou chutí. Nejprve na olivovém oleji restujeme šalotku a česnek. Přidáme vývar, pasírovaná a loupaná rajčata a povaříme. Na závěr…
Hermelín je v Čechách velmi oblíbený. Nakládáme ho, přikusujeme k vínu a také ho zapékáme. Zapečený hermelín je za chvilku hotový, takže je ideální jako rychlá večeře.…
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky.Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to…
Zapečené těstoviny jsou velmi rychlým pokrmem pro celou rodinu. V tomto receptu najdete inspiraci na penne zapečené s mletým masem a směsí tří různých druhů sýra. O…
Spojení bazalky a ananasu je velmi neobvyklé, ale jeho chuť je naprosto neodolatelná! Pokud budete chtít experimentovat, můžete přidat citronovou štávu a zdobit zrníčky…
Ravioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Šťavnaté kousky trhaného kuřecího masa doplní jemná rajčatová omáčka. Podávaná s oblíbenými těstovinami se stane jistě pravidelně připravovaným pokrmem u vás doma. Při…
Na žádném grilování nesmí chybět populární špízy, které jsou velice snadné na přípravu. Křehké maso, v kombinaci se zeleninou, si určitě vychutnáte. Pokud je venku…