Hermelínové "fondue"

Merylas Kuchařka: Merylas

Sýry 14 názorů

Suroviny

Hermelín dle počtu porcí
šunka nebo jiná uzenina zhruba 50 g na porci
tvrdý sýr
různá zelenina:
zelená paprika
žlutá paprika
pórek
salátová okurka
čerstvé bylinky:
pažitka
bazalka
petrželka
hrubší slané tyčinky nebo bílé pečivo - banketky
hroznové víno
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě.

  2. Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na maličkosti používám minitroubu se spodním i horním ohřevem. Tam bych hermelín zabalila do alobalu, nebo použijeme mikrovlnou troubu, kde to budeme mít rychlejší. Já dělala v ní.

  3. Hermelín vložíme do spíše menšího mikrotenového sáčku, který jsme vevnitř trošku pokropili vodou, jen malinko.

  4. Sáček volně podehneme pod sýr, vložíme do mikrovlné trouby a vlníme 1/2 až 1 minutu při sníženém výkonu. Mám MT o výkonu 900 W a dala jsem na polovinu. Musíme hlídat, sáček se nám nafoukne a vznikne v něm trochu páry, Hermelín se taky nafoukne, vnitřek bude tekutý a to je ten okamžik, kdy musíme troubu vypnout.

  5. Malou chvilku ještě necháme, pak sýr vyjmeme, dáme na talíř a opatrně ostrým nožem nahoře nařízneme do kříže a ty konce přeložíme ke kraji.

  6. Dále si už vše přidáme dle své fantazie, na kostičky nakrájenou šunku, sýr, zeleninu, hroznové víno a dozdobíme bylinkami. Prostě co máme, fantazii se meze nekladou :-))

  7. Na okraj talíře přidáme 2 dlouhé hrubší slané tyčinky a k talíři vidličku. Každý si napichuje a máčí v tekutém Hermelínu. Doporučuji si vše nachystat předem a nakonec připravit teprve sýr, jinak zase tuhne. Určitě můžeme na sýr použít i nějaké koření, nebo zrovna koupit už nějaký s příchutí.

Poznámka

Toto jídlo jsem viděla v nějakém časopise, už si nevzpomenu v jakém, tam se Hermelín rozpékal v troubě.

Moc se mi to líbílo, tak jsem chtěla vyzkoušet, je to opravdová rychlovka např. pro nečekanou návštěvu a ještě když vše na talíři pékně upravíme, tak vypadá hezky a bude to rychlé a netradiční pohoštění.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hermelínové "fondue"

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Veroniko, věř, že někdy dlouho uvažuju, jak recept pojmenovat, aby byl výstižný a něco o jídle napověděl a taky skrz vyhledávaní. Někdy se to podaří lépe, někdy má někdo výhrady. Tady jsem použila název, jaký byl v časopise;-)Tak pro klid v duši jsem název poupravila na "fondue".

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Veroniko, to je věc názoru. Roztavený sýr to je a namáčí se do něj různé pochutiny...co na tom, že trošku netradičně, vždyť nikdo netvrdí, že to je klasické fondue ;-)

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    A proč se to jako jmenuje hermlínové fondue? Fondue to nepřipomíná ani hooodně vzdáleně:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Dobře, tak jak myslíte.;-) Škoda, že tu není možnost uložení do více kategorií, tj. podle volby autora do "Sýry i MT, Předkrmy...apod." Pak by bylo i vyhledávání jednodušší. Hezké odpoledne. :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Bazalko, uvažovala jsem do jaké kategorie tohle zařadit, ale v MT by to asi nikdo nehledal, třeba já bych hledala jen v sýrech, tak proto jsem to tak zařadila a dá se to dělat různě. Recept jsem poupravila;-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Irisko, já čtu pozorně. Tenhle recept jsme dělali, jako studenti, před 30ti lety na běžné pánvičce a běžném vařiči, pokud byla k dispozici trouba, tak v troubě nebo remosce.
    Ale tady je popsán přesný postup pro MT, proto si myslím, že by bylo lepší zařadit do této kategorie.
    Merylas, díky za připomenutí a modernizaci receptu.
    Dávám bod, protože znám. :yes::-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    bazalko, přečti si to ještě jednou a pomalu. Dá se to dělat i v troubě, tak proč kategorie MT?
    Merylas, uloženo v oblíbených s velkým bodíkem. Vypadá to skvěle a je to určitě zajímavější pohoštění než smažená vajíčka s hořčicí.:yes::yes: +

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Příjemné, jen bych změnila kategorii na MT. Já koukala, co asi udělám s tím mikrotenem....jestli vařit ? A ona mikrovlnka. :-D:-D Já ji nemám a ani nechci, ale je to pěkné.:yes::-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc se mi líbí, už je v oblíbených :yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Opravdu to vypadá chutně i jen na té fotce, a co teprve v reálu, když se zapojí i čichové buňky!:-O:yes::yes:+
    Dávám si do oblíbených:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také se přidávám k ostatním- prostě krása!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Jasně že bod - jako hrom:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Magdalenka už to řekla všechno. Krása, krása:yes::yes::-)):-)):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Maruško, nádhera, fotky ako do katalógu...receptík veľmi zaujímavý...

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jaký sýr na fondue sýry na fondue sýr na fondue jak dělat fondue hermelín v troubě fondue syry jak připravit fondue co je fondue jaké sýry na fondue fondue recepty slané fondue fondue syr fondue co nachystat návštěvě zapečený hermelín v alobalu recept na fondu netradiční pohoštění hermelín v mikrovlné troubě sýry fondue fondue na sýr

Zapomněl/a jsem heslo