

Rajčatovo-cuketový základ na pizzu
Suroviny 2-3 pizzy
- 300 g vyzrálých rajčat
- 200 g oloupané cukety bez semínek
- velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1-2 lžičky hnědého cukru
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky bazalky
- mletá pálivá paprika dle chuti
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Rajčata nařežeme do kříže, krátce spaříme horkou vodou a po chvíli oloupeme. Cuketu nastrouháme na hrubo, cibuli a česnek na drobno.
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a ke konci přidáme česnek. Přisypeme nakrájená rajčata a cuketu. Dusíme do měkka a částečného vydušení vody.
Přidáme protlak, papriku, cukr, bylinky a chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozmixujeme ponorným mixérem, ale klidně tam mohou zůstat i kousky.
Nakonec dochutíme, toto množství bylinek je orientační, přidáváme po troškách, až dosáhneme požadované chuti. Omáčka je dobrá i na těstoviny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajčatovo-cuketový základ na pizzu
-
romo11: Já jsem protlak použila, aby to bylo více zahuštěné. Ale komu to bude vyhovovat bez protlaku, nemusí použít.
-
zaujímavý recept, len nechápem na čo tam dávať pretlak keď tam idú čerstvé rajčiny?
-
-
Super
-
chocolate: Luci děkuji Ti moc..
-
cathleen: Určitě se dá udělat ve větším množství a zavařit, zvlášť když je teď hodně rajčat...a bylinky si vybere každý jakou má rád....
-
To by se dalo snad i zavařit, že? Jen bych nedávala obě bylinky (oregano, bazalku), ale zvolila si jednu z nich.
-
Vyborny napad s tou cuketou! Jak je chutove neutralni, prijme chut ostatnich surovin a vlastne ji velmi nenapadne nastavi.
Opakuji se, ale dalsi tva bezvadna vychytavka.