Bramborové knedlíky od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Dají se použít jako vynikající příloha ke kachně či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 327 kJ / 78 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 16,20 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Dají se použít jako vynikající příloha ke kachně či…
Bramborové knedlíky mají v české kuchyni nezastupitelné místo. Věděli jste ale, že do těsta pro výraznější chuť můžete přidat i česnek, majoránku a na kostičky nakrájený…
Tak ako kolace maju specificku muku tak aj na hranolky su najlepsie specificke zemiaky a su to mucne zemiaky - C. Aby sme dosiahli lahke nadychane vnutro a nie solidnu…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
Oloupeme brambory a dáme vařit do osolené vody. Vody dáme trošičku více, než obvykle. Z uvařených brambor slijeme do jiného kastrůlku asi hrnek vody a přivedeme k varu.…
Tuto netradiční roládu můžeme připravit třeba na jarní svátky. Bramborové těsto vyplníme pestem z medvědího česneku a masovou směsí. Na tu použijeme uvařené uzené maso,…
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Do ještě horkých dáme polovinu másla, rozšťoucháme je, přilijeme horké mléko a vyšleháme na hladkou kaši…
1) Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko. 2) Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustěte moukou. …
Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme se solí do měkka. Smetanu ohřejeme. Žampiony nakrájené na kousky restujeme na lžíci másla. Stačí krátce, odstavíme…
Oškrábané, omyté a nakrájené brambory uvaříme doměkka. Vejce vaříme ve vodě se lžičkou octa na tvrdo cca 7 -8 min. Vejce vyndáme, naťukneme je, přendáme do studené vody…