

Bramborová kaše s rukolou a restovanými žampiony s parmazánem
Suroviny
- 500 g brambor typu C
- 400 g žampionů
- 1-2 lžičky provensálského koření
- 3 stroužky česneku
- 80 g strouhaného parmazánu (nebo Gran Moravia)
- 2 hrsti rukoly
- mléko dle potřeby
- olivový olej
- 120 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Do ještě horkých dáme polovinu másla, rozšťoucháme je, přilijeme horké mléko a vyšleháme na hladkou kaši.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje se zbylým máslem a vložíme očištěné a na větší kousky nakrájené žampiony. Zprudka je orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, provensálské koření a restujeme dozlatova. Dochutíme solí a pepřem.
Do kaše vmícháme lístky rukoly a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci dáme žampiony a posypeme parmazánem.