Smetanové brambory s bazalkou a žampiony

mika59 Kuchařka: mika59

Doba přípravy: 30 minut 3 - 4 porce Bramborová jídla 5 názorů

Suroviny

600 g brambor typu C
150-200 smetany 12%
2 lžíce másla
5 středních žampionů
hrst (klidně i dvě) čerstvé natrhané bazalky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme se solí do měkka. Smetanu ohřejeme. Žampiony nakrájené na kousky restujeme na lžíci másla. Stačí krátce, odstavíme a přidáme natrhanou bazalku.

  2. Uvařené brambory slijeme, přilijeme ohřátou smetanu, zbytek másla a umícháme dohladka. Nakonec přimícháme žampiony s bazalkou (pár žampionu necháme na ozdobu) a ihned podáváme.

  3. Mohou být jako přílohové, ale stačí k tomu třeba jen dobrý zeleninový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 519 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové brambory s bazalkou a žampiony

Tématické fráze: brambory s bazalkou zapečené nové brambory se žampiony a smetanou nové brambory s bazalkou žampiony na smetaně s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo