

Bílá cuketová česnečka
Suroviny
- 2 mladé cukety (cca 2,5-3 cm průměr)
- 2 lžíce oleje
- 1 palice česneku
- 600 ml vody nebo vývaru
- 500 ml smetany na vaření případně mléko
- sůl
- pepř černý nebo bílý
- muškátový květ kdo má rád
- Vegeta
Postup přípravy receptu
Cukety umyjeme, jednu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme na olej podusiť, pretlačíme cesnak, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme dobre prevaríme. Môžeme rozmixovať tyčovým mixérom. Potom vlejeme smotanu alebo mlieko, uvedieme do varu a vhodíme druhú cuketu, pokrájanú na nudličky - rezance - viď foto ( cuketku pokrájame na oválky tenké cca 2 - 3 mm, tie potom na rezance hrubé tiež asi 2-3 mm ). Varíme cca 3 min, aby cuketa ostala nerozvarená. Podávame s osmaženými kockami rohlíkov, celestýnskymi rezancami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bílá cuketová česnečka
-
Vyzkouším, cuket máme hromady a chci je dobře zužitkovat, pochutnat si...
Česnek s koprem vyzkouším, dobrý nápad -
Darina:tieto finty na deti poznám...
-
Je moc dobrá. Dětem jsem neřekla co je to zač, protože oni cuketu nechtějí jíst. No a jak jim chutnalo :)
-
Mně se tato polévka velmi líbí
, určitě zkusím, úroda cuket teď trošku zpomalila, ale v lednici ještě 3 mám
-
dík...
-
Také jsem polévková
a tahle se mi moc líbí
+6
-
Magdalenko, taky dobrá polévka
Dávám ti 5.bod
-
Nonya: ďakujem!
-
magdalenka, bod odo mna , vyrabam casto aj ked teraz som pod vplyvom Perzskej kuchyne, tak ju este "priklaslime koprom atd...
prikladam fotku
-
Priznám sa, na kefír vo varení nie som odborník - to tipujem Aničku Kočíkovú...kefír si robím tiež sama, obyčajne ho stíhame piť...ale cesnak s kefírom - neviem, vyskúšaj. Ja mám takéto veci rada práve so smotanou, šľahačkou.
-
Úplně to cítím
Teď jsem se zamyslela, Magdi, co kefír? Mám docela dost z té tibetské houbičky a možna by na cuketu kyselé nebylo špatné, co myslíš? -
Jsem polívková, takže bych si určitě s chutí tuto bílou cuketovou dala.