Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Všechny suroviny na marinádu dáme do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme.Směs vlijeme do mísy a vykostěná stehna v marinádě obalíme. Mísu zavřeme víčkem a…
Do osoleného mléka dáme skořici a přivedeme je k varu. Nasypepe kuskus. Pokud se nám kaše zdá hustá, můžeme ještě přidat trochu horkého mléka a odstavíme. Necháme…
Líčka opláchneme a osušíme. Pokud je potřeba, ještě je dočistíme, případně překrojíme a malinko paličkou na maso naklepeme. Do hlubší uzavíratelné nádoby dáme suroviny…
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal…
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré…
Po vydatných lahůdkách, pod kterými se bude prohýbat vánoční tabule je dobré našemu zažívání odlehčit. Skvělou volbou je lehce sladký salát z čerstvé brokolice, jablek a…
Zdravá snídaně plná vlákniny, vitamínů a minerálů. Ovesná kaše obohacená o spoustu semínek, ořechy a čerstvé ovoce je to pravé, čím nastartovat den. Příprava je…
Využijte jarní čas k přípravě rebarborového koláče. Zvlášť v době, kdy je rebarbora v té nejlepší formě. Upečení koláče neodkládejte. Využijte první volnou chvilku.…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme na okrajích. Rozpustíme sádlo a do teplého vmícháme papriku, kmín a česnek. Maso v tom namočíme a v pokojové teplotě…
Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu…
Troubu předehřejeme na 160°C.Smícháme mouku, vločky, prášek do pečiva, sůl a sodu dohromady.V jiné míse smícháme mléko, olej a rozmixované banány.Vejce vyšleháme s oběma…
Oloupané banány nakrájíme na plátky. V misce prošleháme ricottu s vejci a pomerančovou šťávou, pak vmícháme nakrájené banány, oprané okapané brusinky a mandlové lupínky…
Slaninu nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu ji pozvolna vypečeme do křupava, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a velmi zvolna opékáme (cca 20 min), cibule…
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou,…
Brusinky předem naložíme do rumu, nejlépe několik hodin.Čokoládu ve vodní lázni pomalinku rozpustíme spolu s máslem.Do lehce vychladlé zapracujeme macerované brusinky i…
Vejce ušleháme se třtinovým cukrem, přidáme olej a dál šleháme. Nakonec po částech přisypeme mouku, promíchanou se sodou a perníkovým kořením. Nakonec vlijeme do těsta…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Brusinky namočíme do sklenice s pomerančovou šťávou. Šťávu můžeme použít čerstvě vymačkanou z pomerančů, ale také ji můžeme nahradit kupovanou.Prso opláchneme a osušíme.…
Štóla má stovky variant. Každá rodina má svoji oblíbenou variantu, kterou miluje. Ať už uvnitř čeká váleček pravého marcipánu, nebo kokosový suk - vždycky bude sladká,…
Kefírová bábovka s lískovými oříšky a brusinkami je plná přírodních chutí a vůní. Kefír dodá těstu jemnost, oříšky příjemnou křupavost a sušené brusinky svěží…
Podzimní müsli tyčinky jsou lahodnou kombinací ovesných vloček, křupavých oříšků a sušeného ovoce, doplněnou jemnou sladkostí medu nebo javorového sirupu. S každým…
Smícháme všechny suroviny se čtyřmi žloutky a do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný vyšší plech. Pečeme v předehřáté…