Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 45 minut záleží na množství masa Jiné maso 25 názorů

Suroviny

500 g masa
200 g špeku
1 polévková lžíce rybízové marmelády
1 polévková lžíce hořčice(použila jsem plnotučnou)
2 polévkové lžíce sušených brusinek
1 polévková lžíce Worcestrové omáčky
1 polévková lžíce másla
1 oloupané jadřince zbavené nakrájené jablko
nakrájená kolečka šunky (záleží na velikosti vytvořeného plátu masa-mě vyšlo 6 koleček)
citronová kůra z 1/2 citronu
1 kostka masoxu
trochu oleje
koření Divočina (na okořenění a naložení masa)
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet (já mněla 2 dny).

  2. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostky, dáme do hrnce do zlatova osmažit a vyndáme bokem.

  3. Odpočaté maso vyndáme z alobalu, rozřízneme do tvaru placky):-) měli jste vidět ty nervy, jak jsem se třepala, aby se mi to povedlo-jsem hrozné kopyto, osolíme, opepříme, mírně potřeme marmeládou, hořčicí, posypeme částí osmažené slaniny, brusinkami a poklademe plátky šunky.

  4. Potom plát masa zavineme, dobře utáhneme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.

  5. Podlijeme 2 dl horké vody, rozdrobíme masox, přidáme worcestr, pokrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, citronovou kůru, malou trošku osmažené slaniny (tolik, aby ještě zbylo na ozdobu), hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni děláme 20 minut.

  6. Hrnec odstavíme, ochladíme, maso vyjmeme a šťávu ponorným mixerem rozmixujeme.

  7. Podle své chuti dochutíme, prohřejeme a na zjemnění přidáme PL másla.

  8. Z masa odstraníme moutouz, nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila ve slupce uvařené, oloupané, osmažené brambory :-).

Poznámka

Nevím přesně z jaké části srnečka tenhle nádherný špalíček masa byl - pokud mohu přirovnat k vepřovému, vypadalo to jako panenka. Na medailonky jsem si netroufla, tak alespoň pokus ze surovin, co mě napadly a byly po ruce:-) Maso jsem připravovala opět v papiňáku, šťávu jsem nezahušťovala, jen rozmixovala a opravdu v závěru bylo chutné jídlo!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za velice milé komentáře pod tímto rcp:-*které mi udělaly radost:-K:-KZa body také děkuji:-*
    :-))Z hájovny nejsem:-Dale takové maličké"zvěřinové hody"jsme opavdu měli:-*Dostali jsme poměrně velkou všehochuť ve zvěřinovém balíčku;-)Manžel přes zimu obkládal známému koupelnu,prádelnu a další plochy v baráku,nic si za to nevzal a teď ten dotyčný dělal v mrazáku čistku,tak si na mojeho ve čtvrtek vzpomněl:-8a my měli mrazák plný:-)Nezbylo nic jiného,než se prokousat různými recepty,které se mi stejně nelíbily:-Oa pustit se do experimentů:-)Z každého připraveného jídla mám ještě po 2 porcích na mrazu,byl by hřích takovéto"jiné maso" dlabat 3 dny po sobě-to si musíme ještě jindy vychutnat;-):-))Ale na výborné šťavnaté krkovičce si pochutnáme taky:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, to je zase fajnová mňamka :yes::-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Aničko :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Aničko úžasné fotky i recept.:-p:-*:yes: +20

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, jedním slovem nádhera výborná:yes: Jsi šikovnice šikovná, jistě jste si šmákli s Lubou, my bychom si taky šmákli;-) Máš 19.bod:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Ani,nááádhera.:yes::yes::yes:Hned bych si dala.:-p

    Odpovědět

  • Dana Churáňová Dana Churáňová (neregistrovaný)

    Aničko,neprobíhají u vás doma náhodou zvěřinové hody?:-DKančí,srnčí a jeden recept lepší než druhý.Jak se někdo jako Ty může nazvat kopytem?:-SJsi příliš skromná.:-)Podle masíčka na fotce bych řekla,že jsi dostala srnčí kýtu.Ale to je jedno.Prima recept,krásné fotky,prostě super!!!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ty jsi Aničko z hájovny??Užasně krásné, jejda:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • mysulka mysulka

    :-p mňam:yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, to se ti zase něco povedlo!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Aničko, ty jsi hotová kouzelnice:yes:, takovou krásu se ti podařilo vytvořit:yes: a určitě to musí být:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Děláš mi chutě :-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krása nebeská ;-);-);-)Divočina to je lahoda :-D

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    No to vypadá nádherně :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: srnčí roláda srnčí maso hřbet - recepty roláda z divočiny zvěřinové hody recepty srnčí roláda recept srnčí medailonky rolada ze srnčího masa srnčí medailonky pro začátečníky roláda ze srnčí kýty masová roláda ze zvěřiny masová roláda v srnčím hřbetu zvěřinové maso recepty zverinova jidla medailonky ze zvěřiny zverinove medailonky recepty zvěřina-srnčí roláda z divočiny s brusinkami pikantní srnčí řízky srnčéí roláda naložení zvěřinového masa

Zapomněl/a jsem heslo