Marinovaná kuřecí prsa s brusinkovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa prořízneme na 2 plátky a naložíme do hotové merinády. Necháme odležet (já jsem nechala celý den, ale není třeba). Maso opečeme na troše oleje a odložíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prsa prořízneme na 2 plátky a naložíme do hotové merinády. Necháme odležet (já jsem nechala celý den, ale není třeba). Maso opečeme na troše oleje a odložíme do…
Vločky namixujeme najemno, smícháme s pokrájenými brusinkami a ananasem, přidáme semínka, kokos a rozpuštěný med. Pořádně promícháme mixérem a přidáme tuhý sníh z bílků…
Mandlove lupienky oprazime na suchej panvici. Nechame vychladnut. Brokolicu rozdelime na ruzicky a nad parou ju sparime, pripadne dame do mierne osolenej vriacej vody…
Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět. Krůtí srdce nakrájíme…
Koření smícháme s olejem, mašlovačkou potřeme řízky, položíme je na sebe a necháme hodinu odpočinout.Pórek nakrájíme na kolečka o síle 1,5 cm, dáme je do keramické…
Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, rum a citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, do…
Dýňové rizoto je velmi oblíbeným pokrmem. S tímto receptem jej zvládnete jednoduše připravit i doma. Zajímavostí jsou přidané sušené brusinky, které dodají celému jídlu…
Troubu zapneme na 200 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Na plech běžné velikosti se vejdou 3 záviny a množství surovin násobíme počtem kusů, které…
Všechny ingredience pořádně promícháme v míse spolu se změklým máslem. Oříšky jsou lepší hrubě rozdrcené, než namleté. Na pečící papír uděláme lžící 6 hromádek, které…
Porce panenek propíchneme nožem tak, aby jsme je po celé délce naplnili brusinkami, které jsme si předem namočili na půl hodiny do horké vody. Naplněné maso osolíme a…
První polovinu brusinek a omytých jahod rozdělíme na dno skleniček. Navrstvíme kolečka banánů a zalijeme jogurtem. Na jogurtovou vrstvu nalijeme lžící med, který zlehka…
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z…
Maso nakrájíme na středně velké kostky a zprudka opečeme na sádle, nebo oleji. Do nádoby z pomalého hrnce dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, mrkev na…
Jablka nastrouháme na plátky, smícháme s ostatními surovinami a necháme aspoň 20 minut odležet, aby chia semínka a ovesné vločky nasákly tekutinu. Necháme předehřát…
Jablko nastrouháme na hrubším struhadle, pomeranč a mandarinku oloupeme a nakrájíme na kousky.Celer scedíme a smícháme s ovocem. Zakápneme citronem a přidáme brusinky,…
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou,…
Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Zeleninu promícháme se solí (dal jsem dle vlastní chuti, množství nebylo uvedeno), ale nemačkáme příliš silou, aby…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Veškeré ingredience smíchejte v míse dohromady.Do vymazaných a připravených formiček muffinů těsto rozdělte – bude jich přibližně 10 – 12 kusů.Vložte do rozehřáté trouby…
Z kysaného zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme nebo použijeme jinak). Pokud je zelí moc kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.Okurku a cibuli nakrájíme na…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Rukolu opláchneme a necháme okapat, brusinky propláchneme horkou vodou, pak studenou a necháme okapat.Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky nebo kostičky.…
Máslový koláč s čokoládovou polevou, plný sušených švestek a brusinek, ozdobený strouhanými oříšky a šlehačkou, je ideální sladkou tečkou za nedělním obědem. Nejlépe si…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Nejen na italských sjezdovkách frčí horký Aperol: Zimní variantu populárního letního nápoje připravíme snadno i doma
Jídelní rozmary slavných: Angelina Jolie miluje indický palak, tedy špenát se sýrem paneer, ale dopřeje si i jednoduše připravené filé z tresky
Jak využít jitrnicový prejt? Skvěle chutná zapečený i jako náplň do taštiček nebo v podobě polévkových knedlíčků