Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborové chutney

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem, voňavým hřebíčkem a skořicí. Skvěle se hodí k sýrům i ke grilovanému masu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 074 kJ /
735 kcal
Bílkoviny14,96 g
Tuky10,52 g
Vláknina31,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy129,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti 1 cm. Krok 2: Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkká (asi 30 minut). Krok 3: Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá. Krok 4: Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, očistíme hrdla, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou. Krok 5: Skladujeme při nižších teplotách. Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 23. 5. 2013

Poznámka autorky danielle72

Můžeme přidat i hrozinky, sezamové semínko, ale i stroužek česneku nakrájený na slabé plátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpnr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpnr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

výborný recept,díky za něj,jen opatrně s tím cukrem

Určitě udělám.:yes::-p

Majka8: Až dnes jsem objevila Tvůj komentář - děkuji a jsem moc ráda že se u Vás chutney neztratilo ;-):-):yes:

danielle72:Jen pro info,dělala jsem z 1 kg rebarbory a je polovina sežrána:yes:

danielle72:Zadařilo se:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Majka8: To mě moc těší :-K- jen pro jistotu opatrně se třtinovým cukrem, každý sladí jinak;-)

Zítra jdu na to,tak snad se zadaří:-p chutney milujeme,ale z rebarbory jsem ho ještě nikdy nedělala....výsledek tu zdělím;-)

:yes::yes::-K

danielle72: To si piš. Zítra to vezmu k dceři, vnučka má narozeniny. Koupím nějaké sýry a všichni se nacpeme!:-D

Jana Remkova: Díky, Jani:-K:-K:-K Ať Vám chutná - a vyzkoušejte nejen s masem, ale i s nějakým dobrým sýrem;-)

Takže..Už je to uděláno, už j to hotovo:-D. Já jsem si do toho přidala trochu čili-(trochu víc):-D, máme to tak rádi. Dělala jsem to z dvojí dávky, měla jsem 6 skleniček, něco od přesnídávky, něco větších, 0,3. Příště bych dala méně cukru, ale jinak už se těším na konzumaci k nějakému masíčku:-p. Přidávám foto, plus jsem dala hned, mám ráda tyhle experimenty;-) A jak píše už tady někdo přede mnou, dobré využití rebarbory;-)

Jana Remkova:;-):yes:;-)

danielle72: Budou, možná zítra, neboj nic!:-D:-))

Jana Remkova: těším se na fotky:-!:yes:;-):-)

Hmm, budu mít kupu rebarbory, určitě to prubnu!!

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
rebarborové čatní, čatní z rebarbory, chatni, vyuziti rebarbory, chutney recept, rebarbora s masem, rebarborové recepty, přesnídávka z rebarbory, rebarborové chatní, chutney, sušená rebarbora, chatni z rebarbory, rebarbora recepty, reberborové chatney, čatný z rebarbory, rebarbora využití, rebarbora catni, rebarborové chatney, recepty z rebarbory, rebarborove čatný

Suroviny:
rebarbora, semínka hořčičná, brusinky sušené, sůl, ocet balsamiko, cukr třtinový, zázvor sušený, koření hřebíček, skořice mletá, ocet vinný červený

Přidat fotografie receptu