Rebarborové chutney

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 40 minut Zavařeniny 26 názorů

Suroviny

500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm)
2 lžíce hořčičných semínek
3 lžíce sušených brusinek
špetka soli
3 lžíce balzamikového octa
5 lžic třtinového cukru
1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý)
5 kousků hřebíčku
1 lžička mleté skořice
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut).

  2. Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.

  3. Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou.

    Skladujeme při nižších teplotách.
    Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.

Poznámka

Můžeme přidat i hrozinky, sezamové semínko, ale i stroužek česneku nakrájený na slabé plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborové chutney

1 2

Tématické fráze: rebarborové čatní čatní z rebarbory chatni vyuziti rebarbory chutney recept rebarbora s masem rebarborové recepty přesnídávka z rebarbory rebarborové chatní chutney sušená rebarbora chatni z rebarbory rebarbora recepty reberborové chatney rebarbora využití rebarbora catni rebarborové chatney chutney recepty čatný z rebarbory chatney z rebarbory

Zapomněl/a jsem heslo