Telecí krk dušený v pomalém hrnci

mysulka Kuchařka: mysulka

Pomalý hrnec 5 názorů

Suroviny

500 g telecího krku
8 menších žampionů
2 mrkve
2 malé cukety
svazek lahůdkové cibulky
hrst sušených brusinek
200 ml bujónu nebo vývaru
tymián
petržel
rozmarýn
sůl
pepř
hladká mouka
sádlo nebo olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na středně velké kostky a zprudka opečeme na sádle, nebo oleji.

  2. Do nádoby z pomalého hrnce dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, mrkev na kolečka, na větší kousky nakrájenou cuketu a cibulky, ze kterých použijeme jen spodní pevné části. Vložíme maso, přidáme bylinky, brusinky, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

  3. Nádobu dáme do pomalého hrnce a dusíme při režimu HIGH 3 hodiny.

  4. Půl hodiny před koncem můžeme zahustit moukou rozmíchanou v troše vody a dovaříme. Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí krk dušený v pomalém hrnci

Tématické fráze: telecí krk recepty telecí krk telecí v pomalém hrnci hovězí krk v pomalém hrnci telecí krk recept telecí roláda v pomalém hrnci recept na teleci krk s mrkvi recept na telecí krk teleci krk duseny dušený telecí krk pomaly hrnec telecí telecí krk v pomalém hrnci telecí v pomalém hrnci recepty telecí guláš v pomalém hrnci hovězí krk pomalý hrnec telecí čína teleci v pomalém v hrnci teleci rolka v pomalém hrnci dušený hovězí krk na žampionech telecí krk top recepty

Zapomněl/a jsem heslo