Chléb žitný kváskový bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocenPřiprav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připrav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Máte rádi sýrové omáčky? Vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept na pokrm z kuřecího masa se smetanovou omáčkou s nivou a smetanovým sýrem ochucenou bylinkami dle vaší…
Rýžové saláty jsou syté a dají se vytvořit takřka ze všeho, co doma v lednici přebývá. Hodně zeleniny, trochu bílkovin ve formě vajec či masa a dobře ochucená zálivka…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Chleba a salám nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji nejprve opečeme chleba a postupně přidáme salám, bylinky, sůl. Potom zalijeme rozkvedlanými vejci a posypeme…
Vše důkladně promíchejte a mažte. Nejlepší je, když jí necháte odležet do druhého dne. Chutě se propojí, je výborná.
Uvaříme si těstoviny dle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli na jemno. V misce smícháme kysanou smetanu, dvě lžičky hořčice a lžičku zelené curry pasty. Dochutíme solí a…
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.Slaninu nakrájíme na menší kostičky, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na silnější půlměsíčky a česnek na plátky…
Brambory oloupeme a nakráajíme na půl cm plátky. Naskládáme do zapékací misky - já dávám 3 vrstvy, přičemž každou zakápneme olivovým olejem, smetanou, nasypeme sýr a…
Brambory oloupeme a nakráajíme na půl cm plátky. Naskládáme do zapékací misky - já dávám 3 vrstvy, přičemž každou zakápneme olivovým olejem, smetanou, nasypeme sýr a…
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku(tlakového hrnce)a zalijeme 1/2litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu…
Nakrájíme brambory. Uvaříme je v osolené vodě (asi 15 minut).Nakrájíme papriku a maso na proužky. Maso osolíme a opepříme, promícháme, třeba jenom rukama. Pak ho…
Nejprve quinou nasypeme do misky a zalijeme na cca 5 -10 minut studenou vodou, ta pomůže zbavit se případné hořkosti.Pak vodu slijeme pryč, přidáme buď čistou studenou…
Začneme tím, že připravíme kuřecí maso, nakrájíme ho na co nejtenčí plátky. Až maso budete mít nakrájené, opepříme a osolíme a dáme na dvě minutky restovat- pokud se vám…
Rajčata nejprve namočte na dvě hodiny do vody smíchané s octem.Poté sceďte a naložte do skleniček. Vrstvěte sušená rajčata, čerstvé či sušené bylinky (tymián, bazalku,…
Steaky z tuňáka lehce potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě odpočinout alespoň 2 hodiny.Před opékáním ochutíme. Stačí pepř a sůl, ale já mám raději grilovací…
Vše na marinádu smícháme, prošleháme vidličkou, ideálně ohřejeme v mikrovlnné troubě či v rendlíku, ať se vše spojí. Maso osušíme, hodně!!! Osolíme, a hodně okořeníme…
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme…
Suroviny dáme do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto, po pípnutí přidáme bylinky. Z vykynutého těsta uděláme dva knedlíky, které po nakynutí svým obvyklým…
Maso připravíme podle dalšího záměru.Sůl a prolisovaný česnek smícháme na kašičku.K česnekové směsi přidáme pepř, sladkou papriku, sójovou omáčku a bylinky. Přidáním…
Na Slovensku je tradicí takzvaná velikonoční hrudka, leckde nazývaná také syrec nebo syrek. Jde o takzvaný vaječný sýr, trochu podobný vaječné tlačence. Podává se jako…
Mezi tradiční slovenské velikonoční pochoutky patří i sýr nazývaný hrudka nebo syrec. Připravit ho můžeme naslano i na sladko - skvělý je třeba s vanilkovým cukrem a…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Voňavý jablečný perník podle Josefa Maršálka: Těsto nikdy nešlehejte, jen opatrně míchejte, radí cukrář
12 tipů na svačiny pro školáky: Připravte dětem třeba wrap s kuřecím masem nebo cuketovou buchtu!
Retro okénko: Lentilky miluje již několik generací. Byly první ony nebo jejich americké příbuzné M&M's?