Kari karbanátky z červené čočky

Lenunka Kuchařka: Lenunka

2-3 porce Bezmasá jídla 12 názorů

Suroviny

1/2 hrnku červené čočky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1 mrkev
1 menší cibule nebo jarní cibulka
1 stroužek česneku
1 pl másla + 1 kl oleje
1 vejce
sůl, pepř
1/2 pl chilli vloček nebo 1 chilli paprička
1/2 kl kurkumy
1/2 kl kari
1/2 kl mletého zázvoru
1/4 kl mletého koriandru
1/4 kl koření Garam masala (nemusí být)
kukuřičná strouhanka
bylinky (tymián, nať koriandru, petrželka, máta)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme do měkka ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Rozmixujeme tyčovým mixerem a necháme vychladnout.

  2. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno a osmažíme ji na másle s olejem. Mrkev nastrouháme a přidáme k cibuli. Necháme pustit barvu, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Vypneme a necháme vychladnout.

  3. Směs zeleniny přimícháme do čočky, přidáme koření, vejce, nakrájenou papričku, nasekané bylinky a asi 2 pl kukuřičné strouhanky. Necháme chvíli odležet, směs trochu zhoustne.

  4. Ze směsi vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance. Děláme je menší, přece jen v nich není maso, tak aby šly obracet. Smažíme na pánvi na oleji nebo je můžeme péct v troubě potřené olejem.

  5. Podávala jsem se šťouchanými brambory s máslem a mladým pórkem a s pikantním dipem: majolka, zakysaná smetana, kari, troška chilli omáčky, nasekané bylinky.

Poznámka

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu - pokud použijete kukuřičnou strouhanku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 92 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kari karbanátky z červené čočky

Tématické fráze: placky z červené čočky karbanátky mrkev kari

Zapomněl/a jsem heslo