Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

LuciZam Kuchařka: LuciZam

Doba přípravy: 40min 2 porce Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

2 ks kachních prsou
15 dkg slaniny
2-3 dcl červeného vína
sůl
pepř čtyř barev
2 lžičky másla
grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla)
trošku oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko zakápneme olejem. Rukou potom "vmasírujeme" olej s bylinkami do kůže.

  2. Na rozpálenou pánev vložíme kachní prso kůží dospod. Smažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Potom vložíme prsa do pekáčku a přelijeme šťávou z pánvičky. Přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby (moje trouba peče hrozně málo, takže peču všechno při 250°C - nedokážu odhadnout, kolik to může být v normální troubě) zhruba na 15 min, podle velikosti prsou. Hlídám, aby prsa nebyla v pekáčku "nasucho". V půlce pečení přelijeme prsa výpekem. Vyndáme z trouby, sundáme alobal a pečeme ještě cca 10 minut.

  3. Během pečení masa nakrájíme na malé kostičky slaninu a hodíme jí na suchou, rozpálenou pánev. Až bude slaninka opečená, zalijeme jí červeným vínem a necháme krátce povařit. Víno dochutíme solí a pepřem, podle své libosti. Opět necháme trošku povařit. Potom zcedíme a vyndáme slaninu. Víno opět vlejeme do pánvičky a přidáme trošku másla, aby se víno zahustilo. Když bude másla málo, tak přidáme.

  4. Po rozpuštění másla vaříme cca 1 min a přidáme zpátky slaninku.

  5. Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z červeného vína. Jako přílohu můžeme použít zelené fazolky, brambory, vzhledem k tomu, že máme hodně šťávy, tak i rýži.

Poznámka

Každý má rád maso propečené jinak, tak ho podle toho pečeme v troubě s alobalem, i pak bez.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

  • Loulalo Loulalo

    Také jsem zkoušela, moc dobré! :-) Zkusíme i na pivu :-)

    Odpovědět

  • Lacinka Lacinka

    Výborné,zkoušela jsem je dnes poprvé a super<3

    Odpovědět

  • metalforever metalforever

  • senky senky

    Kachní prsa jsou delikatesa a se slaninou a na víně:yes::yes: moc pěkný recept:yes:

    Odpovědět

  • LuciZam LuciZam(autorka receptu)

    Toho oleje je tam fakt jenom kapička, takže už je to úplně jedno. :-) A jak už tu někdo psal, tak díky tomu oleji taky drží lépe ty bylinky. Ale je to už fakt individuální, kdo jak si to udělá :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Super úprava kachních prsou. Já bych to taky nepotírala olejem, ale myslím, že je to jen malý detail;-)

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    1974andrea: Dyt jo, o nic nejde.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Irena:Je to možné, ale Lucka psala o tom, že by se to jinak v troubě připalovalo, což si myslím, že není možné díky vypečenému sádlu. Na kuře bych třeba olej použila, to nemá tu kůži tak mastnou. Ale píšu, že je to jen můj názor, můžete mít samozřejmě jiný;-)

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    1974andrea: Já si ale myslím, že díky té kapce oleje v nařezané kůži pěkně utkví koření...bez něj by myslím "vypadalo". Také mám s kachními prsíčky zkušenosti a souhlasím s postupem Lucky. V tom množství tuku z kůže už se pár kapek oleje ztratí :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    LuciZam:Ale vždyť to sádlo přelíváš do pekáčku, když to dáváš do trouby, tak by se to připalovat nemělo. I v té troubě se z té kůže vypeče ještě tuku dost. Už jsem takto kachní prsa připravovala několikrát a s připalování problém nebyl. Já osobně bych ten olej vynechala, ale to je můj názor;-)

    Odpovědět

  • LuciZam LuciZam(autorka receptu)

    To jo, kůže pustí sádla hodně, ale když se to pak dáme do toho pekáčku, tak se to aspoň nepřipaluje. ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Luci, já už bych nevtírala do kůže ten olej, kůže pustí sádla hodně;-). Ale jinak se mi úprava se slaninkou a vínem moc líbí:-p:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Masíčko,víno a bylinky... to nemůže být jiné, než vynikající!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Luci,já bych si pochutnala:-p:yes:Máš to i velice hezky popsané:-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kpěkná fotka a také pěkný recept,další bod jsem již přidala:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kachna na červeném víně úprava kachních prsou kachní prsa úprava kachní prsa v troubě jak pect kachni prsa kachní prsa kachní prsa - úprava jak dlouho pect kachni prsa vynikající kachní prsa kachni prsa recept vaříme kachní prsa kachní prsa příloha úprava kachního masa úprava kachního prsa kacni prsa uprava kačeních prsou kacni prsa na víně uprava kachni prsa steak z kachních prsou kachni prsa s omackou z cerveneho vina

Zapomněl/a jsem heslo