Trhací bylinkovo - česnekový chlebík z domácí pekárny

Lenunka Kuchařka:

Slané pečivo 0 názorů

521

Suroviny

Slané majonézové těsto:
500 g hladké mouky
2 kl soli
1 kostka droždí
1 kl cukru
250 ml vlažné vody
1 malá Majolka® (100 ml)
Dále:
olej
bylinky - tymián, rozmarýn, oregano
lžička sušeného česneku
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO.

  2. V misce smícháme olej, bylinky a česnek.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme, vytváříme z něj malé kuličky (jak např. na dukátové buchtičky), každou namočíme v ochuceném oleji a skládáme je zpátky do formy. Pečeme do křupava.

Poznámka

Těsto se dá samozřejmě zpracovat i ručně a chlebík upéct v troubě ve formě na biskupský chlebíček nebo v jiné.

Chlebík je super přílohou ke grilovanému masu, buď si každý odtrhává jednotlivé kuličky nebo ho nakrájíme - v tom případě musíme nechat úplně vychladnout, za tepla se nám kuličky od sebe oddělují.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trhací bylinkovo - česnekový chlebík z domácí pekárny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo