Hrachová polévka s pečenými kuřecími kuličkami
Recept ještě nebyl hodnocenHrách jsem dala přes noc namočit. Druhý den jsem mrkev a cibuli rozmělnila pomocí tyčového mixéru, v hrnci osmahla na trošce oleje a to jsem zalila vodou s namočeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrách jsem dala přes noc namočit. Druhý den jsem mrkev a cibuli rozmělnila pomocí tyčového mixéru, v hrnci osmahla na trošce oleje a to jsem zalila vodou s namočeným…
Pokud je yzop sušený, spaříme ho ve vroucí vodě. Scedíme. Na pánvičce rozpálíme olivový olej, přidáme na jemno nakrájenou uzeninu, krátce orestujeme, přidáme yzop a…
Kuřecí maso omyjeme osušíme a očistíme od přebytečného tuku. Potom ho nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přilijeme mléko a necháme půl hodiny marinovat.Když je maso…
Panenku nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Smícháme ostatní ingredience a naložené maso necháme přes noc uležet. Poté pouze na pánvi rychle osmahneme.Podávala jsem s…
V hluboké pánvi rozehřejme máslo, vložíme nakrájenou slaninu, očistěná játra a zprudka opečeme. Přidáme jemně nakrájenou šalotku a ještě chvíli společně restujeme…
Nastrouhaný celer orestujeme na sádle, poprášíme moukou a znova orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, osolíme a zalijeme 1 a půl litrem vody, nebo vývaru. Přidáme…
Nejprve nastrouháme syrové brambory na hrubém struhadle, propláchneme je v cedníku studenou vodou a dáme do misky. Opět zalijeme studenou vodou, promícháme a slijeme.…
Nejprve dáme vařit vodu, do které vložíme plátky celeru a bujón. Mezitím nakrájíme brokolici na malé růžičky a zbavíme ji hlavního košťálu (tvrdé části).Jakmile začne…
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou…
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.Cibulky i se zelenou natí a chilli papričku nakrájíme na kolečka, cuketu nakrájíme na…
Nejprve připravíme maso: Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev nastrouháme najemno. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Poté přidáme…
Nejprve játra očistíme a popřípadě odblaníme. Nakrájíme na kusy a vložíme do misky. K masu přidáme protlak, pepř, medvědí česnek, semínka chilli, gril.koření, sojovku,…
Plátky námi zvoleného masa osolíme a opepříme, pokud použijeme vepřové maso (karé, kýta...), tak i po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo. Na trošce…
Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na " céčka ". Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a…
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a nasypeme do velké mísy.Na sádle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova, přisypeme na kostičky…
Čočku uvaříme podle návodu.Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí…
Uvaříme si fleky(dělala jsem domácí) a povaříme uzené, abychom měli vývar, nejen na polévku. Do většího hrnce dáme olej, na něj pokrájenou cibulku kterou osmažíme mírně…
Dáme vařit brambory. Lososa opláchneme, položíme na velké prkénko kůží nahoru tak, aby část prkénka s širší částí ryby ( od hlavy), byla nad dřezem. Nožem od ocasní…
Oblíbenou českou klasiku karbanátky lze připravit i bez masa, což zajisté ocení vegetariáni. Připravte si tyto špenátové karbanátky se sýrem čedar provoněné medvědím…
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájený libovější debrecínský špek.…
Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme. Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku(nebo salám), posypeme…
Hovězí maso je pro svou vyšší cenu méně častěji používané. Je to škoda, protože je biologicky velmi hodnotné a je nenahraditelné při přípravě omáček, které jsou velmi…
Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, brambory, sýr a vejce na hrubším.V míse smícháme s posekaným medvědím česnekem, pokrájenou cibulkou a podle chuti osolíme,…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…