Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Dáváte na jaře zelenou pokrmům se sezónním medvědím česnekem? Vaječný nářez můžete také oživit vrstvou voňavé bylinky. Pokud suroviny v nářezu ozdobně poskládáte do…
Šťavnatým kachním prsům nejvíce sluší snadná minutková úprava. S kořením to nijak nepřeháníme, stačí pouze osolit a opepřit, jejich chuť tak krásně vynikne. Vše…
Z kapusty se dá vytvořit mnoho jídel, ale jedním z nejznámějších je právě kapustová polévka, která zahřeje při chladnějších jarních dnech. Medvědí česnek a mletá paprika…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
K jarním dnům patří nejen pomalu rozkvétající louky, ale také sběr oblíbeného medvědího česneku, který nabízí spoustu zdravotních benefitů. Připravit z něj můžete třeba…
S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do…
Výbornou smetanovou omáčku plnou čerstvých voňavých jarních bylin podáváme s nadýchaným smaženým svítkem a plátkem uzeného masa nebo vejci vařenými natvrdo. Takový chod…
Máte zdroj medvědího česneku a zvažujete, jak ho ještě v kuchyni využít. Přidáním do pečiva získáte jemnou česnekovou příchuť a nádech barvy podle množství přidané…
Tento italský chléb je typickou ukázkou lehké středomořské kuchyně, která stále častěji proniká i k nám. A k této kuchyni neodmyslitelně patří bylinky nebo je nahradí…
I když si mnozí myslí, že sekaná je obyčejné jídlo, tato kuřecí sekaná vás přesvědčí o opaku. Směs kuřecího masa zjemněná smetanou, plněná medvědím česnekem, červenou…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Zdánlivě obyčejná sýrová pomazánka dostane úplně nový rozměr pokud se využije síla jarních bylinek. Tu s goudou a jemnou pikantní chutí medvědího česneku si vychutnáte…
Jemné maso z hovězích líček má výraznou chuť a pokud mu dopřejeme dostatek času v pomalém hrnci, bude chutnat opravdu báječně. Podáváme s výbornou šťávou ochucenou vínem…
Nadýchaná vaječná omeleta je oblíbenou vydatnou snídaní, můžeme ji ale připravit i k obědu či večeři. Omeletu ochutíme strouhaným sýrem a lehce opečeným česnekem, po…
Výživný salát který spojuje křehkou chuť kedluben s vařenými vejci. Je ideální pro jarní dny, kdy začíná sezóna medvědího česneku, který salát nezaměnitelně dochutí.…
Toto jednoduché jídlo připravíme během chvíle. Špagety podáváme s restovanou směsí papriky, zauzené šunky, jarní cibulky a medvědího česneku. Italská směs koření dodává…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Dobře zasytí, příjemně zahřeje a pomůže v boji s nachlazením. Příjemně kořeněný a opravdu sytý zeleninový krém podáváme s…
Zhruba v půlce března začíná sezóna bylinky typické pro jarní dny - medvědího česneku. Tuto aromatickou bylinku jemně česnekové chuti v kuchyni zužitkujete ve spoustě…
Cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný medvědí česnek . Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou, odstraníme poklici a přebytečnou…
V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned…
Máslovou dýni oloupeme a nasekáme na drobné kostky. Přemístíme do pekáčku, lehce posolíme, pokapeme olivovým olejem, zakryjeme poklicí či alobalem a pečeme v troubě…
Moje "finta" je v tom, že kuřeti vykostím hrudní koš, naplním, zašiju, upeču. Lépe se porcuje, po studenu krájím jako roládu.