Skopová kýta pečená vcelku s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenBaranie (skopové) mäso som umyla, osušila a pripravila som nálev. Do hlbšej rajnice som dala zovrieť vodu, pridala som všetky koreniny a chvíľku povarila. Keď voda…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Baranie (skopové) mäso som umyla, osušila a pripravila som nálev. Do hlbšej rajnice som dala zovrieť vodu, pridala som všetky koreniny a chvíľku povarila. Keď voda…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe…
Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme nasucho v hlubší pánvi.Bylinky nakrájíme a natrháme na kousky. Ke slanině přidáme předem (podle návodu) uvařené kroupy a…
Do kuřecích prsou uděláme kapsu, kterou lehce osolíme a vložíme do ní hranolek eidamu, šunku a několik lístků česnáčku. Prsa zvenčí okořeníme kořením "Pečené kuře" a na…
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.Škvarky…
Do misky dáme ricottu, brynzu, zakysanou smetanu, nasekány medvědí česnek osolíme (ne moc, brynza je slaná)Vidličkou lehce promícháme (nebo promačkáme), nakonec…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat…
Všechny ingredience nakrájíme na kostky.Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme.Osolíme, vložíme brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Medvědí česnek je vyhledávanou bylinkou zejména pro svou chuť a vůni. Pokud jste si stihli nasbírat zásobu, připravte si k obědu tyto lahodné vegetariánské těstoviny.…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Nalaďte se na jaro s tímto skvělým salátem. Vařené brambory v něm dochutíte jarní cibulkou a medvědím česnekem, doplníte vařeným vejcem a jednoduchou zálivkou. Salát se…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Když nastane sezona medvědího česneku, bylinkové máslo s jeho chutí si lehce připravíte doma, nejen pro okamžitou potřebu, ale i do mrazáku. Jeho využití je široké,…
Ideální pohoštění při jakékoliv příležitosti. Toto drobné slané pečivo skvěle nahrazuje klasické chlebíčky. Je méně pracné, nenáročné na suroviny a lze si ho připravit…
Do nakrájeného lilku vetřeme z obou stran sůl a necháme 15 minut odpočinout. Poté lilek důkladně osušíme a naskládáme do zapékací mísy. Na každé kolečko dáme lžíci…
Uvaříme těstoviny ve slané vodě. Scedíme.Na oleji osmahneme slaninu, přidáme nakrájené listy špenátu, osolíme, opepříme a zalijeme trochou vody (cca 2/3 hrnku).Vodu co…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí. Žampiony zaprášíme moukou…
Květák povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme odkapat do sucha. Odkapaný květák nadrobno nasekáme, přidáme nastrouhaný sýr, nasekaný medvědí česnek, strouhanku,…
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme odstát. Zajdeme si pro bylinky. Ty pak opláchneme a nakrájíme nadrobno (pozor na kopřivu).…
Kabanos nakrájíme na tenké plátky, rozšleháme vajíčka s mlékem a pepřem, přidáme nahrubo nastrouhaný ementál, najemno nakrájené zelené (libeček, bazalka, medvědí česnek)…
V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Pět nejpopulárnějších jídel s párkem: Frčí zabalené v listovém těstě, k čočce i jako součást frankfurtské polévky
Z MasterChefa vypadla sympatická Nikola a nám se svěřila: Dělám z klasického jídla šílenost a někdy to nevyjde
Krkonošská natřásanka: Kombinací brambor a jablek vznikne vláčný a šťavnatý moučník s vůní skořice