Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka de Luxe

Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned několik různých druhů, dodávají jí tak opravdu výtečnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 799 kJ /
3 298 kcal
Bílkoviny476,12 g
Tuky152,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,63 g
Sodík 9,99 g
Sůl22,89 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vaříme každé zvlášť. Do vepřového vývaru pak vložíme nakrájené kaiserky, řádně promícháme, aby nezůstaly pucky. Krok 2: Masa nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy i s ostatními surovinami na základ a řádně promícháme. Krok 3: Opláchnuté bylinky nastříháme nůžkami na bylinky nebo nasekáme do mísy a znovu řádně promícháme. Krok 4: Nádivku přendáme do vymazaného pekáče. Povrch uhladíme a poklademe vločkami másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud povrch nezezlátne.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 20. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka de Luxe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPmM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka de Luxe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Buchyna: To proto, že jsem ji dala zmrazit, aniž bych ji před tím vyfotila. Ale nechtěla jsem ji rozmrazovat, aby se v klidu mrazila dál. Vím, že to není foto jako z ateliéru, ale lepší nemám. Ona je sama o sobě hutnější, ale není velký rozdíl mezi mraženou a čerstvou. tedy na fotce. mozaiku tam vytváří vepřové a uzené maso. Žlutou barvu od vajec doplňují zelené bylinky Zkrátka kusy rohlíků tam nehledejte. :-8

Nádivka může být dobrá, ale to foto je příšerné. Vypadá to jako něco kus zdrclého čehosi:no:

Eja57: Vidíš, ani jsem si toho nevšimla. Také vynechávám písmenka. Na to že jsem byla jedničkářka, je to ostuda.

janky3: kliiid...tak se holt kaiserky rozmocilI....spis bych tedy v názvu receptu dala de luxe s malým l....
Ale vytaženo z trouby, vypadá to dobře a voní to dobře:yes: nechám to chvíli odpočinout....
Edit: je to moc dobre, je to jiné než klasika s kostickami bílého pečiva, hutnější, ale dobre :yes:

Děvčata, prosím, opravte mi tam tu strašnou hrubku. Všimla jsem si jí až po odeslání. Díky

.....natrhané kaiserky ROZMOČIL Y!

Simona Skolakova: Do této nádivky je sníh zbytečný, stačí jí celá vejce. Opravdu. Vyzkoušela jsem to jednou se sněhem, bylo to stejné. Takhle je pracná, ušetříte jenu činnost navíc.

Eja57: Tak dobrou chuť

maris: Vývaru musí být takové množství, aby se všechny nakrájené nebo natrhané kaiserky rozmočili. Máčí se tak dlouho, dokud si vše nepřipravíte. Ale i kdyby tam zůstal tu a tam pucíček, nic se neděje. Nejlepší je to děla z čerstvých, lépe nasají.

Tak jsem nechala nadrobenou kaiserku půl hodiny v horkém vývaru, teď párkrát projela mackadlen na brambory a je z toho kaše ( teda pár pucku z kůrky tam je), smíchám s ostatním a jde to do trouby

Masa byly jen malé kusy, takže už jsem ho vyndala a do vývaru - proti receptu do uzeného - nadrobila kaiserku...trouba už se hřeje...

maris: vždyť proto bude hokus pokus...maso už se vaří....prsknu do hotového horkého vývaru kaiserku a uvidím....

Eja57: a jak uděláš ty kaiserky, aby v nich nebyly kousky (pucky) ? Asi jsem s tím otravná , ale já si to opravdu neumím moc představit. Nádivku dělám z rohlíků, ale vždycky je vývarem jen navlhčím a tím pádem tam zůstávají kousky a aby šly rozmíchat dohladka, o tom nemůže být ani řeč. Opravdu mě to zajímá a asi mi něco uniká;-)

No je prostě jiná než je klasika. Kousek plecka a kousek uzeného se už vaří, bude to taková jednoporcovka ...mam pažitku, petrželku, medvědí česnek, libecek jen sušeny...za dvě hodinky dám vědět výsledek..

Eja57: asi by to autorka napsala,já dělám vždy sníh,prášek do pečiva by mi ani nenapadl:-D

Simona Skolakova: na fotce je vidět, že je nadivka hodně kompaktní, není ničím nadlehčená ( nedejbože práškem do pečiva), ale je to jistě úmysl, proč ne?
Já ji určitě vyzkouším... Jen těch bylin asi tolik dohromady nedám....

" Do vepřového vývaru vložíme nakrájené kaiserky, řádně promícháme, aby nezůstaly pucky." - kaiserky se nechají rozmočit a rozmíchá se z nich hladká "kaše" ? Pod slovem pucky si představuji v tomto případě kousky. Tak tomu nerozumím. :-)

Suroviny:
plecko vepřové, maso uzené, kaiserky, vejce, vegeta, pepř mletý, kůra citronová, máslo, česnek mědvědí, pažitka, petrželka, popenec, pampeliška, kopřivy, sedmikráska, libeček

Přidat fotografie receptu