Velikonoční nádivka de Luxe

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hod. 20 min. + pečení 17 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hod. 20 min. + pečení 17 názorů

Suroviny

Základ:
1 kg vepřového plecka nebo libového bůčku
1 kg uzeného masa
8-10 tmavých kaiserek
8-10 vajec podle velikosti
sůl
pepř
citronová kůra z 1 citronu
přisolit lze i Vegetou nebo Aromatem
Mladé bylinky - od každé hrst:
medvědí česnek
pažitka
petrželka
popenec
nejmladší listy pampelišky
kopřivy
bršlice kozí noha
sedmikrásky
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Maso vaříme každé zvlášť. Do vepřového vývaru vložíme nakrájené kaiserky, řádně promícháme, aby nezůstaly pucky. Masa nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy i s ostatními surovinami na základ a řádně promícháme.

  2. Opláchnuté bylinky nastříháme nůžkami na bylinky nebo nasekáme do mísy a znovu řádně promícháme. Nádivku přendáme do vymazaného pekáče. Povrch uhladíme a poklademe vločkami másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, dokud povrch nezezlátne.

Komentáře k receptu Velikonoční nádivka de Luxe

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Buchyna: To proto, že jsem ji dala zmrazit, aniž bych ji před tím vyfotila. Ale nechtěla jsem ji rozmrazovat, aby se v klidu mrazila dál. Vím, že to není foto jako z ateliéru, ale lepší nemám. Ona je sama o sobě hutnější, ale není velký rozdíl mezi mraženou a čerstvou. tedy na fotce. mozaiku tam vytváří vepřové a uzené maso. Žlutou barvu od vajec doplňují zelené bylinky Zkrátka kusy rohlíků tam nehledejte. :-8

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    Nádivka může být dobrá, ale to foto je příšerné. Vypadá to jako něco kus zdrclého čehosi:no:

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Eja57: Vidíš, ani jsem si toho nevšimla. Také vynechávám písmenka. Na to že jsem byla jedničkářka, je to ostuda.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    janky3: kliiid...tak se holt kaiserky rozmocilI....spis bych tedy v názvu receptu dala de luxe s malým l....
    Ale vytaženo z trouby, vypadá to dobře a voní to dobře:yes: nechám to chvíli odpočinout....
    Edit: je to moc dobre, je to jiné než klasika s kostickami bílého pečiva, hutnější, ale dobre :yes:

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Děvčata, prosím, opravte mi tam tu strašnou hrubku. Všimla jsem si jí až po odeslání. Díky

    .....natrhané kaiserky ROZMOČIL Y!

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Simona Skolakova: Do této nádivky je sníh zbytečný, stačí jí celá vejce. Opravdu. Vyzkoušela jsem to jednou se sněhem, bylo to stejné. Takhle je pracná, ušetříte jenu činnost navíc.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Eja57: Tak dobrou chuť

    maris: Vývaru musí být takové množství, aby se všechny nakrájené nebo natrhané kaiserky rozmočili. Máčí se tak dlouho, dokud si vše nepřipravíte. Ale i kdyby tam zůstal tu a tam pucíček, nic se neděje. Nejlepší je to děla z čerstvých, lépe nasají.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Tak jsem nechala nadrobenou kaiserku půl hodiny v horkém vývaru, teď párkrát projela mackadlen na brambory a je z toho kaše ( teda pár pucku z kůrky tam je), smíchám s ostatním a jde to do trouby

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Masa byly jen malé kusy, takže už jsem ho vyndala a do vývaru - proti receptu do uzeného - nadrobila kaiserku...trouba už se hřeje...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    maris: vždyť proto bude hokus pokus...maso už se vaří....prsknu do hotového horkého vývaru kaiserku a uvidím....

    Odpovědět

  • maris maris

    Eja57: a jak uděláš ty kaiserky, aby v nich nebyly kousky (pucky) ? Asi jsem s tím otravná , ale já si to opravdu neumím moc představit. Nádivku dělám z rohlíků, ale vždycky je vývarem jen navlhčím a tím pádem tam zůstávají kousky a aby šly rozmíchat dohladka, o tom nemůže být ani řeč. Opravdu mě to zajímá a asi mi něco uniká;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    No je prostě jiná než je klasika. Kousek plecka a kousek uzeného se už vaří, bude to taková jednoporcovka ...mam pažitku, petrželku, medvědí česnek, libecek jen sušeny...za dvě hodinky dám vědět výsledek..

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Eja57: asi by to autorka napsala,já dělám vždy sníh,prášek do pečiva by mi ani nenapadl:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Simona Skolakova: na fotce je vidět, že je nadivka hodně kompaktní, není ničím nadlehčená ( nedejbože práškem do pečiva), ale je to jistě úmysl, proč ne?
    Já ji určitě vyzkouším... Jen těch bylin asi tolik dohromady nedám....

    Odpovědět

  • maris maris

    " Do vepřového vývaru vložíme nakrájené kaiserky, řádně promícháme, aby nezůstaly pucky." - kaiserky se nechají rozmočit a rozmíchá se z nich hladká "kaše" ? Pod slovem pucky si představuji v tomto případě kousky. Tak tomu nerozumím. :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2