Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Zpěvák Sting si na turné vozí vlastního kuchaře, neodolá čokoládě a rád si dopřává makrobiotické moučníky
Zdroj: Wikimedia Commons, Pakhrin, a Torecepty.cz, mattahaj/koláž Toprecepty.cz

Britský zpěvák, baskytarista a showman Sting je pro mnohé dokonalým muzikantem. Fanouškům na koncertech kromě zpěvu předvádí i výbornou fyzickou kondici. Za tou stojí pevná vůle a přísně kontrolovaný jídelníček. Co slavný umělec jí?

Vyznavač makrobiotiky

Jednasedmdesát by mu nikdo nehádal a energie má na rozdávání. Věk prozrazují snad jen stříbrné vlasy. Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Thomas Sumner, je přesvědčený, že vzdoruje věku díky józe a makrobiotické stravě. Ta je založena na velkém množství zeleniny a obilovin a nízké spotřebě masa, mléčných výrobků a cukru.

Zásoby z vlastní farmy

Když se zpěvák s manželkou Trudie Styler a jejich dětmi přestěhovali na farmu Lake House, začali pěstovat vlastní zeleninu. V současné době tam najdeme hejno kuřat ve volném výběhu, jezero s pstruhy a včelí úly.

Aby měl Sting jistotu, že se stravuje podle makrobiotických zásad, vozí s sebou na turné vlastního kuchaře.

Občas ujede na čokoládě

Podle kuchaře Tai Lopeze zpěvák miluje ryby a různé polévky, biopotraviny, hnědou rýži nebo celozrnné potraviny, které nebyly průmyslově pracovány.

Sting však rozhodně není žádný asketa. Jak před několika lety řekl: „Piju alkohol. Piju kávu. Mám rád čokoládu a zmrzlinu.“ Zmíněné sladkosti si však samozřejmě dopřává s mírou, a dává přednost těm makrobiotickým, jako je například tento makovec.

Makrobiotický makovec

Pokud se chcete stravovat jako Sting, můžete si připravit makovec podle makrobiotických pravidel. Budete potřebovat: 1 šálek jáhel, 4 šálky vody, 1 šálek rozinek, 1 šálek mletého máku, 2 lžíce oleje, mouka na podsypání (celozrnnou), 12 ks čerstvého ovoce (švestky či meruňky) nebo dvojnásobné množství sušeného ovoce. A jak na to:

  1. Nejprve několikrát spařte jáhly vroucí vodou, abyste předešli jejich případné hořkosti.
  2. Do mixéru nalijte šálek vody a přisypte rozinky a společně rozmixujte. Vzniklou směs nalijeme do mísy. Přidejte zbylou vodu, mletý mák, jáhly a olej. Důkladně promíchejte. Vytvoří se velmi řídké těsto.
  3. Menší pekáček vymažte olejem a vysypte celozrnnou moukou. Pak do něj nalijte těsto a nechte ho asi 30 minut odpočinout, aby nabobtnalo.
  4. Poté do těsta rozložte rozpůlené čerstvé švestky nebo meruňky (případně celé sušené).
  5. Troubu vyhřejte na 160 °C. Pečte 45–60 min. Upečení moučníku zjistíte zapíchnutím špejle do středu těsta. Po upečení nechte makovec zcela vychladnout. Nakrájejte na kostky a podávejte.

Náš tip: Sting má rád pstruhy, které chová na své farmě. Určitě by mu chutnal i jednoduše připravený pstruh podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

dailymail.co.uk: Every little thing he does is magic! How Sting stays in such incredible shape at 71 - from a macrobiotic diet to daily yoga 

theguardian.com: Interview: the thing about Sting...

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více