Vepřové kotlety bez kosti na paprikách a rajčatech
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších částí masa. Nejprve ji naložíme do směsi s medvědím česnekem a po orestování ji dusíme doměkka v pekáčku spolu se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 920 kJ / 220 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 2,40 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších částí masa. Nejprve ji naložíme do směsi s medvědím česnekem a po orestování ji dusíme doměkka v pekáčku spolu se…
Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, v ní je osolíme, přidáme sladkou mletou papriku a promícháme.Maso též omyjeme, osušíme a…
Je mnoho možností, jak okořenit kuřecí maso. Kombinace citronu, rozmarýnu, medvědího česneku a maďarského koření dodá marinádě výrazné a netradiční chutě. K lehce…
Bagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Dobrý námět na svačinu nebo večeři, kde můžeme zužitkovat zbytky již tepelně upraveného masa. Přidáním různých druhů zeleniny nebo koření můžeme vždy chuť pirohů…
Hledáte lehké letní jídlo plné zeleniny? Vyzkoušejte grilovanou cuketu zapečenou s rajčatovou omáčkou a mozzarellou. O výraznou chuť se postará bazalka a sušený medvědí…
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené ve víně. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Kost ve středu masa obsahuje morek,…
Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po…
Játra nakrájíme na plátky, posypeme kořením, medvědím česnekem, zakápneme olivovým olejem. Necháme zhruba hodinu marinovat. Játra zprudka opečeme na rozehřáté pávi,…
Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme a přisypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli vše…
Měkký, solený sýr, zpravidla z ovčího mléka a známý ze Slovenska, to je brynza. Použít ji můžeme jak do halušek, tak třeba jako základ na lahodnou pomazánku. Stačí ji…
Brokolici rozdělíme na růžičky a včetně košťálu dáme mírně povařit. Pokrájíme cibulku, necháme zesklovatět a přidáme pokrajené žampiony. Podle potřeby mírně podlijeme…
Krémová bramboračka je variace na tradiční českou polévku, která zahřeje a potěší svou sytou chutí. Vůně čerstvé zeleniny a brambor, doplněná o voňavé bylinky, tvoří…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Máte rádi křupavé, dozlatova osmažené bramboráky? Pokud ano, vyzkoušejte i tuto výbornou verzi s osmaženou slaninou a lesními houbami. Houby dodají bramborákům ještě…
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna…
Rybu omyjeme a položíme na olejem vymazaný plech. V misce smícháme sladkou mletou papriku, strouhanku, sůl a medvědí česnek a směsí posypeme filety.Dáme do vyhřáté…
Bramborovou kaši dáme do misky, přidáme nasekané škvarky, rozetřený česnek, medvědí česnek, sůl, vejce. Směs promícháme, postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem…
1/ Maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky, jemně naklepeme a nařízneme okraje, prosolíme a dáme do menší misky. Smícháme olivový olej s hořčicí, medvědím…
Zapékané brambory pokryté zlatavou vrstvou rozpečeného sýra jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme podávat samostatně, nebo jako vydatnou přílohu. Přidat k nim můžeme…
V horkých dnech přijde k chuti lahodný salát z rukoly a polníčku s grilovaným kuřecím masem, nektarinkami a těstovinami. Pokrm je hotový během chvilky, nemusíte tedy…
V misce vidličkou ušleháme džus s česnekem, kurkumou a solí. Přidáme solamyl a nastrouhaný sýr, umícháme těstíčko o hustotě, jako kapání do polévky a necháme 10minut…
Maso nakrájíme na tenké plátky a ty ještě na proužky. Lehce je naklepeme a malinko osolíme, opepříme a zakápneme sojovkou. Necháme chvíli uležet.Připravíme slaninu a na…
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Batát jsem si nastrouhala, cibuli jsem překrojila na čtvrtiny a pak pokrájela na tenké plátky, totéž jsem udělala s cuketou,…