Nakládaný bůček
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 544 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 3,33 g |
– nasycené | 1,67 g |
– nenasycené | 1,67 g |
–– mononenasycené | 0,67 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 33,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,67 g |
– cukry | 3,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Kuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme se strouhankou a kypřícím práškem. V mléce rozšleháme vajíčka spolu se solí, česnekem, bazalkou a 1 lžičkou petrželky. Cibuli…
Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme česnekem a kmínem z obou stran. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran v pánvi a přendáme do pekáčku.Ve výpeku opečeme…
Krkovičku mírně osolíme, opepříme a jemně posypeme práškovým česnekem. Předehřejeme troubu na 250°C.Do menšího pekáčku dáme olej a vymažeme. Do něj pak položíme plátky…
Připravíme ze surovin marinádu. Plátky masa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.Maso grilujeme na rozehřátém grilu po…
V misce smícháme klasickou strouhanku s kořením, kromě soli. Vejce rozšleháme. Prsa mírně naklepeme a nařízneme tak, aby se v nich vytvořila kapsa. Důkladně osolíme…
Řízky zlehka naklepeme, vetřeme do nich sušený česnek, sůl a necháme půl hodiny uležet. Ze zbývajícíh surovin si umícháme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme a…
Kombinace šťavnatého kuřecího masa, křupavé cukety a sladké papriky zachutná každému. Tento pokrm je nejen snadný na přípravu, ale také bohatý na bílkoviny a vitamíny,…
Krevety necháme rozmrazit. Mezitím připravíme v hlubší míse těstíčko, smícháme všechny ingredience a krevety v něm obalíme.Na wok pánvi rozehřejeme olej, přidáme obalené…
Připravíme marinádu. Maso z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.Poté maso vložíme do pekáčku i s marinádou. Přidáme tak…
Sladká chuť medu nepatří jen do moučníků, skvělá je i v kombinaci se slanou sójovou omáčkou. Dobře ochucené proužky kuřecích prsou orestujeme a poté podusíme. Na závěr…
Maso spojíme s kořením a necháme hodinu odležet v chladu. Cibuli nakrájíme na kolečka.Na oleji usmažíme vajíčka rozmíchaná s mlékem, solí a pepřem, přidáme na kolečka…
Panenku nakrájíme na proužky o síle cca 1 cm. V misce smícháme koření se sójovou omáčkou, naložené maso necháme cca 1 hodinu uležet v lednici.Mezitím nakrájíme…
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v mouce smíchané s kořením a na rozpáleném oleji opečeme. Vyndáme z pánve a ve výpeku zesklovatíme na půlkolečka…
Připravíme marinádu z koření a oleje. Obě masa nakrájíme na kostky a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.Cuketu a pórkovou nať pokrájíme na kolečka, cibuli na kousky, aby…
Čočku předem namočte, nejlépe večer - přes noc. Pak ji propláchněte a uvařte v čisté vodě do měkka. Slijte vodu (také můžete uvařit větší množství a použít dál na…
Cibulku osmažíme dozlatova na směsi másla a sádla, přidáme na ni propláchnuté a okapané houby, rychle orestujeme, přidáme pokrájenou mrkev, okořeníme kmínem, solí,…
Do hrnce dáme všechny uvedené suroviny určené na vývar, zalijeme studenou vodou a mírným varem uvaříme vývar. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Mrkev, celer a…
Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou…
Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, uděláme do nich několik hlubších zářezů, aby se teplo dostalo až ke kosti. Maso poprášíme ze všech stran zázvorem.V misce smícháme kečup…
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…