Krůtí Tajemná Bombay

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

500 g krůtího stehna (vykostěného a bez kůže)
3 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat
6 sušených naložených rajčat
1 kávová lžička Sambal Oelek (pálivá pasta s feferonkami a rajčatovým protlakem)
2 kávové lžičky koření Tajemná Bombay od Kotányi (paprika, cibule, česnek, zázvor, kardamon, pískavice, koriandr, muškátový oříšek, pepř, mleté chilli, nové koření, skořice, hřebíček, sůl)
1 polévková lžíce sušeného medvědího česneku
250 ml kokosového mléka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, sušená rajčata na proužky. Do misky si dáme olej, koření, medvědí česnek, Sambal Oelek, nakrájená rajčata a promícháme, přidáme maso a ještě jednou promícháme.

  2. Misku přiklopíme dáme do chladu marinovat zhruba na 2 hodiny.

  3. Na rozpálenou pánev dáme maso i s marinádou a prudce opečeme ze všech stran.

  4. Když je maso opečené přilijeme kokosové mléko a dusíme až je maso měkké. Kdo chce, může ještě dochutit solí.

Poznámka

Koření v závorce je složení Tajemné Bombay

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí Tajemná Bombay

Tématické fráze: tajemná bombay koreni tajemna bombaj recept bombay maso z bonbaje kuřecí steak bombay top recepty krůtí naložené krůtí kostky - recepty sušena rajčata kruti steak kruti maso bombaj koření tajemná bombay krůtí kostky krůtí kostky na česneku krůtí ragu s protlakem kokosove mleko a rajcatovym protlakem kruti medailonky s protlakem tajemna bombaj slozeni kotányi tajemna bombay . krůtí s rajčatovým protlakem krůtí sambal tajemná bombay kotanyi