Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Suroviny

2 l uzeného vývaru
1 malou mrkev
1 malou petržel
1/4 menšího celeru
zelená petrželka
podle potřeby sůl
Na noky:
2 vejce
podle potřeby sůl
čerstvě mletý pepř
70-80 g dětské krupičky (možná víc, nebo méně - záleží na velikosti vajec)
2 lžičky sušeného medvědího česneku
1 lžičku sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké.

  2. Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme noky.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme dokud noky neplavou na povrchu polévky.

  5. Dle chuti ještě přisolíme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku.

  6. dyž zbude uvařené uzené můžeme také do polévky přidat.

Komentáře k receptu Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Tématické fráze: uzený vývar polévka z uzeného vývaru uzená polévka s noky noky uzeniny co s uzenym vyvarem co z uzeného vývaru uzený vývar ...polévky noky do hovězího uzeného vývaru vývar s noky uzena polevka s cesnekovymi noky vývar z uzeného jazyka vivar z uzenim a noky polevky s uzeneho vývaru uzený vývar top recept noky recept uzený vývar recept uzený vývar polévky uzeny vyvar s nockama polévka z uzeného vývaru s krupička noky do uzeného vývaru