Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

suslajda Kuchařka: suslajda

Polévky 9 názorů

Suroviny

2 l uzeného vývaru
1 malou mrkev
1 malou petržel
1/4 menšího celeru
zelená petrželka
podle potřeby sůl
Na noky:
2 vejce
podle potřeby sůl
čerstvě mletý pepř
70-80 g dětské krupičky (možná víc, nebo méně - záleží na velikosti vajec)
2 lžičky sušeného medvědího česneku
1 lžičku sušeného česneku
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké.

  2. Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme noky.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme dokud noky neplavou na povrchu polévky.

  5. Dle chuti ještě přisolíme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku.

  6. dyž zbude uvařené uzené můžeme také do polévky přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 440 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Tématické fráze: uzený vývar uzená polévka s noky co z uzeného vývaru polévka z uzeného vývaru uzený vývar ...polévky uzený vývar recept uzený vývar polévky uzeny vyvar s nockama polévka z uzeného vývaru s krupička noky do uzeného vývaru polévka s cesnekovymi noky kuřecí polévka s česnekovými noky polévka z vývaru z uzeného masa s noky bramboračka z uzeného vývaru

Zapomněl/a jsem heslo