

Vykoštěná marinovaná kuřecí stehna bez kůže
Suroviny
- 500 g vykoštěných kuřecích stehen bez kůže
- 2 PL citronového oleje
- 1 PL citronové kůry
- čerstvý zázvor asi 2 cm (nastrouhaný)
- 1 KL lístků čerstvého rozmarýnu
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 1 Pl sušeného medvědího česneku
- 1 KL maďarského koření Grešík (restovaná cibule, vločky paprik a rajčat)
- 3-4 kousky sušených rajčat
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky.
Olej, citronovou kůru, nastrouhaný zázvor, cibuli, medvědí česnek, lístky rozmarýnu, koření, sušená nakrájená rajčata dáme do misky. Vše smícháme dohromady.
Do marinády přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme marinovat přes noc.
Maso zprudka opečeme, když se maso zatáhne, stáhneme plyn a necháme ještě asi 5 minut restovat, maso mícháme, aby se nepřipálilo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vykoštěná marinovaná kuřecí stehna bez kůže
-
cathleen: Jsi rozumná ženská , opravdu je to někdy fakt už mrzuté, co vše se někde komentuje a autora pak zcela bezvýznamně se tím tak snaží zastavit, i když není důvod, něco menit, nekoho opravovat, myslím, že se zde stává nějak často posl. dobou "šlágrem" a poslední dobou se zde nosí něco, čemu se říká : "někoho naštvat a zastavit a znepříjemnit" mu veškerou práci s receptem, i s jeho obsahem, focením, také se mi to stává, nejen mne ale, ze se někdo několikráte ptá na něco, co je uplně jasné a je to třeba naše "já" a pak i třeba "13 komnata receptu" a vše je pak i zbytečné, stačí tak málo, být k sobě registrovaní více slušní a slušně si to napsat a nebo dát vzkazík, něco, co se nemusí pak blokovat dál
a díky Cahleen za rozumná slova
souhlas
-
cathleen: konečně normální názor
-
Hani - velmi lákavé k vyzkoušení
-
opravdu se bavíte o názvu? Pokud budu chtít dělat stehna a vyjede mi i tento recept a mně se zalíbí - "očistit" 2-3 stehna od kůže a kostí mi zabere chvilku.
Co byste říkaly, kdyby se recept jmenoval třeba Maďarský ptáček na rozkvetlé jarní větvi? (či jiný "vznosně" znějící....) - to už by ho nenašel nikdo.
Recept jea název, podle mne, normální.
Nechte, prosím, autora, ať si o názvu rozhodne sám a netlačte jej do něčeho jiného.... -
maiva:Ale vždyť přece nejde o žádné emoce, recept je moc pěkný, což už jsme obě psaly a jde jenom o to, co nám pak vyjede za recepty, pokud chceme najít na kuřecí stehna.
-
maiva:buď ráda, že jenom přihlášení
mohlo být i hůř..třeba zuby kdyby...
-
suslajda:kurde, šušli
tož změň název, ať se hladina emocí zklidní,což
-
maiva: no jo, no..ach jo.
-
nějak mi vypadlo přihlášení
-
Jana Remkova:Jano, promiň teda,ale v názvu o vykostění není ani zmínka,to je až v postupu.Suslajda napsala podle mě príma recept.Ovšem Andrea má pravdu-je to zavádějící/myslím jako název/V tom názvosloví se dělají nepřesnosti,toho jsem si zde všimla.A je-li uvedeno stehna,tak by snad každý uvažoval o celém marinovaném kousku/ne krájeném/.Jinak je mi jedno,jak si kdo co nazve.Je tu diskuze,tak jsem se vyjádřila-TO je to k pochopení.A recept určitě bude od Suslajdy mooc dobrý
-
Krásná bašta
-
V názvu jsou vykostěná kuřecí stehna. Já jsem asi nějak mimo dnes..CO na tom není k pochopení? Vidím krásný recept. Co je něm "zavádějící"?
-
srettka:děkuji
-
A hele, suseda klohnila stavnate kuratko. A ja si rikam,co se to od vychodu line za vuni
-
suslajda:Ale není, jen jsem psala, že jsem čekala naložené celé stehno