Telecí na způsob divočiny

Hovězí maso Doba přípravy: asi 1 hod. 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: asi 1 hod. 2 názory

Suroviny 4 porce

600 g telecí plece nebo kližky
200 g slaniny
2 lžíce oleje
cibule
kořenová zelenina
sůl
½ lžičky koření na divočinu
10 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
3 ks bobkového listu
sušený medvědí česnek 1 +1 lžička
špetka tymiánu
lžíce hladké mouky
smetana (12 nebo i 31%, podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme a podlijeme 2 dl vody, osolíme, přidáme koření včetně jedné lžičky sušeného medvědího česneku a v tlakáči dusíme asi 20 minut, v klasickém kastrole déle (do změknutí masa - to u telecího netrvá moc dlouho).

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme a hned také přidáme druhou lžičku sušeného medvědího česneku. Zjemníme smetanou, povaříme a podle potřeby dochutíme. Maso vložíme zpět do hotové omáčky na chvíli prohřát. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.

Komentáře k receptu Telecí na způsob divočiny