Hovězí na česneku s dýní

Suroviny

500 g hovězí kližky
500 g dýně (nakrájené na kostičky)
1 žlutá cibule
1 červená cibule
6 stroužků česneku
1 KL sušeného granulovaného česneku
1 PL sušeného medvědího česneku
100 g špeku nebo slaniny
1 PL sádla
1 PL červené sladké papriky
hrst čerstvé majoránky
hovězí bujón nebo vývar na podlévání
sůl
čerstvě mletý pepř
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna vyškvařit.

  3. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso a orestujeme ho.

  4. Vmícháme lžíci mleté červené papriky, osolíme, opepříme.

  5. Přidáme granulovaný a medvědí česnek, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou dusit.

  6. Když je masenko už skoro měkké přidáme dýni, strouhanou citronovou kůru a necháme dusit, dokud není masenko i dýně měkké.

  7. Guláš dochutíme rozetřeným česnekem, čerstvou majoránkou, je-li potřeba dosolíme, dopepříme a už si pochutnáváme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborem, rýží, nebo kdo má co rád. Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu Hovězí na česneku s dýní

Tématické fráze: hovezi maso s dyni recepty hovezi maso a dyně hovězí maso dýně recepty z dýně guláš z dýně hokaido dýně s hovězím masem hovězí maso na dýni mleté hovězí s dýní hovězí kýta s dýní dyne hovezi maso dýně a hovězí maso mleté maso s dýni hovězí maso na dýně pečené maso s dýní hovězí guláš s hokaido hovězí guláš s dýní hokaido pecena hovezi kyta s dyni pecene hovezi na ce medvědí česnek s díní kravský pupek