Pikantní krůtí stehno

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 19 názorů

Suroviny

1 plátek krůtího horního stehna s kostí a kůží
2 cibule
1 palici česneku
150 g slaniny
Na marinádu:
1/2 Kl silně pálivého feferonkového krému
1 Kl nastrouhaného zázvoru
1/2 KL sladké mleté papriky
1/2 KL pálivé mleté papriky
1/2 KL soli
1 KL sušeného medvědího česneku
1 PL sojové omáčky
2 PL tekutého medu
3 Pl olivového oleje
1/2 Kl mleté skořice
6 hřebíčků
3 hvězdičky badyánu
200 ml polosuchého červeného vína
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče.

  2. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso, přiklopíme a necháme marinovat 2 hodiny.

  3. Maso pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě na 250°C asi hodinu. Po hodině pečení troubu stlumíme na 180°C a dopékáme odklopené za občasného polévání masa výpekem do měkka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní krůtí stehno

1 2

Tématické fráze: krůtí stehna krůtí stehna recept krůtí stehno krůtí stehno recept krůtí stehna recepty recept na krůtí stehno krůtí horní stehno krutí horni stehno recepty krůtí stehno recepty recept na krůtí horní stehno recepty na krůtí stehno recept na krůtí stehna krůtí stehna horní recept pikantní krůtí stehna horni kruti stehno-recepty recept krůtí stehno krútí horní stehno recept krůtí horní stehna recept krutí stehno horní recepty z krůtí stehna

Zapomněl/a jsem heslo