Dva v jednom / aneb - brambory s ocásky na jednom plechu /

Suroviny

6 vepřových ocásků
2-3 polévkové lžíce sušeného medvědího česneku se solí
300 ml černého piva
500 ml vývaru
sójová omáčka
pepř
sůl
1 červená paprika
zelená petrželka
3 cibule
1 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou omáčkou, okmínujeme, hustě posypeme mědvědím česnekem se solí, nasekanou petrželkou, pokrájenou cibulí, červenou paprikou, podlijeme černým pivem, není nutné, dáme vše do předehřáté trouby péci. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené ocásky s bramborem klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem podle každého.

Poznámka od kuchařky

Vychlazený výpek je také velmi chutný jako pomazánka na chléb i s obloženém čerstvou zeleninou.

Má to jednu výhodu, že pečeme vše najednou, není moc nádobí.

Komentáře k receptu Dva v jednom / aneb - brambory s ocásky na jednom plechu /

Předchozí 1 2

Tématické fráze: uzený ocásek recept na pivu jak upravit veprove ocásky ocásky recept pečené brambory brambory na plechu ražniči v troubě ocasek ze selete pečený vepřové ocásky akce pokrmy dva v jednom uzené ocásky cena recepty z uzených ocásku a brambor recepty dva v jednom recepty z uzených ocasku jaká část vepřový ocásek pečené brambory na plechu pečené brambory s vepřovým masem vepřové maso s bramborem na plechu maso na plech s bramborami úprava vepřových ocásků maso z jednoho plechu