Hovězí roláda s cuketovou šťávou
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu důkladně umyjeme a slupku, pokud je zdravá a nepoškozená ponecháme. Z cukety odkrojíme cca 6cm kousek, který nastrouháme na hrubých slzičkách a odložíme stranou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu důkladně umyjeme a slupku, pokud je zdravá a nepoškozená ponecháme. Z cukety odkrojíme cca 6cm kousek, který nastrouháme na hrubých slzičkách a odložíme stranou.…
Rozetřeme česnek. Sušená rajčata nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme asi 1 lžíci oleje, na kterém necháme rozvonět česnek. Přidáme nasekaná rajčata, garnely a…
k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Mísím robotem, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2…
Dýni zbavenou jader nakrájíme na 0,5 cm plátky (Hokkaido netřeba loupat). Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky. Čerstvou brokolici rozebereme na malé růžičky a…
Česnek rozetřeme a smícháme spolu s ostatními surovinami. Do této směsi aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) naložíme plátky masa. Pak je z obou stran usmažíme v oleji nebo…
Troubu předehřejte na 190°C. Řepy dobře omyjte a co nejlépe očistěte kartáčkem. Na plech dejte list alobalu, na něj položte řepy, zakápněte olivovým olejem a posypte…
Cuketová smaženice plná chuti! Šťavnatá cuketa, paprika a žampiony opečené na voňavé slanině, zalité vejci a dochucené česnekem. Stačí pár minut a na stole je dokonalá…
Troubu předehřejeme na 170-180 °C. Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme chilli vločkami nebo nakrájenou chilli papričkou a plátky česneku (ty…
V menším hrnci rozehřejte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli (pozor, ať se nespálí). Poté přidejte česnek a nechte asi půl minuty osmahnout. Vmíchejte bylinky a cukr…
Plátky pořádně naklepeme mezi foliemi a z obou stran je osolíme a opepříme. Smícháme křen s hořčicí. Vrchovatou PL směsi dáme stranou a zbylou směsí potřeme plátky masa.…
Rezance uvaríme v osolenej vode. Scedíme. Medzitým na troche oleja opražíme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na tenké plátky narezanú cuketu, nadrobno…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Skrojky z dýně silné max. 0,5 cm potřeme olejem, položíme na pečící papír, osolíme a opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme upéct. Do hrnce nalijeme…
1. Všechny suroviny vložíme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou (jemnou) konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi…
Mangoldové listy rozmixujeme. Na troške oleja opražíme rozmixovaný mangold, asi 1 min. Pridáme nastrúhaný syr, mlieko a za stáleho miešania syr roztopíme. Podľa chuti…
Polévka z pečené zeleniny má výraznou a bohatou chuť. Upečení zvýrazní přirozenou sladkost dýně. Část zeleniny rozmixujte ve vývaru, díky čemuž dostanete hustý a lahodný…
těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…
Zavařená zeleninová směs na špagety přijde vhod zejména v období, kdy nemáme čerstvou zeleninu k dispozici nebo když zrovna spěcháme. Postačí jen orestovat mleté maso,…
Cibuli nasekáme velmi jemně na kostičky. Do misky dáme mleté maso, cibuli, sladkou papriku, čerstvě rozdrcený pepř, vymačkaný nebo utřený česnek, sůl a trochu pálivé…
Krůtí maso společně s uzeným bůčkem a okurkami umeleme na masovém mlýnku.. Přidáme ostatní uvedené suroviny, důkladně promícháme a dáme do lednice propojit chutě. …
Na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou červenou cibuli, přidáme nakrájený česnek. Kapustu nakrájíme na proužky, cuketu na kostky a zelenou jarní cibulku na…
Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl…
Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl…