Oukrop nejen starodávný - pro mysak21
Recept ještě nebyl hodnocenOukrop je jen jiný název pro česnečku. Většinou se nevaří samostatně, ale když se uvaří brambory s kmínem (=hlavní chod), tak se voda z nich slije do hrnce.Do každého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oukrop je jen jiný název pro česnečku. Většinou se nevaří samostatně, ale když se uvaří brambory s kmínem (=hlavní chod), tak se voda z nich slije do hrnce.Do každého…
Chleba zprudka opečeme na sádle a ještě horké potřeme česnekem. Rajčata, papriky a cibule nakrájíme na plátky a dáme na pánev. Restujeme, dokud se nám nevyvaří voda.…
Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nepustí trochu barvy. Přidáme nakrájený chleba, zalijeme tekutinou a…
1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit…
Pečenáče a sardinky nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku také na malá sousta. Ochutíme hořčicí a křenem, dobře promícháme, ještě dochutíme dle sebe a necháme odležet. …
Na sádle nebo oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme mleté maso, sůl, pepř a osmahneme tuto směs, kterou pak podlijeme vodou nebo troškou vývaru z kuřete a dusíme…
Nakrájenou nivu utřeme s máslem, podle chuti přisolíme, ale není to většinou třeba. Maličko opepříme.Na sádle, oleji, popř. obojím usmažíme topinky. Každou řádně potřeme…
Chléb nakrájet na kostky, rozpálit tuk, přidat chleb a až bude opečený, zalít vývarem (já použila vepřový). Přidat jednu nadrobno nakrájenou bramboru. Vaříme 7 minut a…
Cibuláček (mletou uzeninu) smícháme s hořčicí, kečupem, worcesterem, solí, pepřem a nasekanou cibulkou.Podáváme s topinkami.
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme droždí a necháme rozvonět. Přidáme papriku a po zamíchání vývar, nadrobený chleba, kmín, libeček a povaříme asi 5…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu, nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, osolíme, opepříme a restujeme. Trošku podlijeme vodou, aby se nám…
Špenát preberieme, umyjeme, necháme odkvapkať. Tofu pokrájame na menšie kúsky.Prešľaháme olej s citrónom, korením, soľou a pretlačeným cesnakom. Tofu a špenát prelejem…
Na másle v hrnci opékejte asi 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, nahrubo nastrouhaný celer, nahrubo nastrouhanou bramboru a papriku nakrájenou na malé…
Chlebová polévka aneb dříve polévka chudých. V tomto receptu je to ale spíše lahůdková zeleninová polévka s jemně nakyslým tónem využitého chleba. Poslouží jako sytá…
Krásně oranžovou dýni očistíme od semínek a nakrájíme i s kůrou na kostičky. To stejně uděláme s mrkví, cibulí a brambory.Na oleji opražíme dýni, mrkev a cibuli.…
Losos, kopr a vejce. Spojení těchto tří surovin je doslova explozí pro chuťové buňky. Čerstvý chleba zlehka namazaný, na kterém leží plátek svěží okurky, uzený losos a…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Sýr feta, pocházející z Řecka, se vyznačuje svojí typickou slanou a lehce nakyslou chutí. Využití tak najde jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Připravte z něj třeba…
Vymyslet na pohoštění něco chuťově i vzhledově opravdu originálního dá někdy zabrat. S tímto receptem však nešlápnete vedle. Bochník chleba je efektně prokrájen a…
Chleba nakrájíme na krajíčky a ty na menší kostky. Dáme do větší mísy a zalijeme chladným vývarem.Růžičky brokolice vložíme do osolené vroucí vody a 3 minuty povaříme.…
Tato jednoduchá polévka pochází z Krkonoš - odtud i její název, vopich je v podkrkonošském nářečí libeček. Polévka skvěle chutná i voní po česneku a libečku a podává se…
Čerstvý chléb namazaný domácí pomazánkou z nivy, obložený různými druhy sýrů a doplněný vejcem a zeleninou je skvělou snídaní či večeří. Upečete-li domácí chléb,…
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, nenechte si ujít tyto dobré topinky s pikantní směsí mletého masa, paprik a fazolí. Směs stačí podusit, poté nanést na topinky…