

Karbanátky z chleba
Suroviny 3 porce
- 4 krajíce chleba
- vejce
- strouhanka
- cibule
- česnek
- bazalka
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
krajíce chleba si namočíme ve vodě a až změknou tak z nich vodu vymačkáme a nadrolíme.
Přidáme jedno vejce a koření s jemně nakrájenou cibulí.
Podle potřeby přidáme strouhanku a vytvoříme si směs, ze které budeme dělat placičky.
Placičky osmažíme v oleji a podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
* Jako přílohu můžeme zvolit vše co nám chutná.
* Do směsi můžeme také přidat na kostky nakrájenou slaninu, salám, párky, prostě vše co máme rádi.
* Výborný recept na zpracování starého (neplesnivého) tvrdého chleba.
* Pokud máte doma "masožravce" jako já, osmahněte v (nepřepáleném)oleji, ve kterém se předtím smažilo maso, chleba tu vůni krásně natáhne a našim domácím "masožravcům" nebude tak moc vadit absence masa.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátky z chleba
-
jarda Kadic:no ne jen na duchodce ale dokonce na nas preacujici coz je sila ale ja uz je delala pred 13.lety a sou dobre
-
diggisek: chápu
Od jisté doby mám sice friťák, ale prázdný
-
aaadobromila:
psala jsem nepřepálené oleji ... u nás se řízky nedělají, ale i tak vím, že po řízkách je vždy olej přepálený ...
Jana Remková: friťák zatím v naší kuchyni nenašel místo... takže jedině pánev, ale i tak jsem měla na mysli něco lehkého jen drobného na osmahnutí ... -
Moc se mi to líbí. Nedělala bych to asi ve friťáku, kde už asi je použitý olej, ale myslím, že stejně, jako mé bramboráky ze suchého chleba to nebude mít chybu.
Friťák je ale na to, aby se používal a dodnes to nikomu nevadilo, že
. Takže, olej z fritézy vždy a zásadně vylít hned po prvním použití!!
-
Zírám..nikdy bych tedy nesmažila na již použitém oleji
, kde jsem třeba smažila řízky.... Ten u nás jde rovnou do sběrné nádoby a pak do sběru, kam má....
-
Tyhle karbanátky nás důchodce čekají brzo