Karbanátky z chleba

diggisek Kuchařka: diggisek

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

4 krajíce chleba
vejce
strouhanka
cibule
česnek
bazalka
majoránka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. krajíce chleba si namočíme ve vodě a až změknou tak z nich vodu vymačkáme a nadrolíme.

  2. Přidáme jedno vejce a koření s jemně nakrájenou cibulí.

  3. Podle potřeby přidáme strouhanku a vytvoříme si směs, ze které budeme dělat placičky.

    Placičky osmažíme v oleji a podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

* Jako přílohu můžeme zvolit vše co nám chutná.

* Do směsi můžeme také přidat na kostky nakrájenou slaninu, salám, párky, prostě vše co máme rádi.

* Výborný recept na zpracování starého (neplesnivého) tvrdého chleba.

* Pokud máte doma "masožravce" jako já, osmahněte v (nepřepáleném)oleji, ve kterém se předtím smažilo maso, chleba tu vůni krásně natáhne a našim domácím "masožravcům" nebude tak moc vadit absence masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Karbanátky z chleba

  • martina martina(neregistrovaná)

    jarda Kadic:no ne jen na duchodce ale dokonce na nas preacujici coz je sila ale ja uz je delala pred 13.lety a sou dobre:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    diggisek: chápu;-) Od jisté doby mám sice friťák, ale prázdný:-)

    Odpovědět

  • diggisek diggisek(autorka receptu)

    aaadobromila:
    psala jsem nepřepálené oleji ... u nás se řízky nedělají, ale i tak vím, že po řízkách je vždy olej přepálený ...
    Jana Remková: friťák zatím v naší kuchyni nenašel místo... takže jedině pánev, ale i tak jsem měla na mysli něco lehkého jen drobného na osmahnutí ...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc se mi to líbí. Nedělala bych to asi ve friťáku, kde už asi je použitý olej, ale myslím, že stejně, jako mé bramboráky ze suchého chleba to nebude mít chybu. ;-):yes: Friťák je ale na to, aby se používal a dodnes to nikomu nevadilo, že;-). Takže, olej z fritézy vždy a zásadně vylít hned po prvním použití!!:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Zírám..nikdy bych tedy nesmažila na již použitém oleji :-//, kde jsem třeba smažila řízky.... Ten u nás jde rovnou do sběrné nádoby a pak do sběru, kam má....

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Tyhle karbanátky nás důchodce čekají brzo:-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: karbanatky z chleba karbenatky z chleba karbanátek z chleba chlebové karbanátky karbanatky ze stareho chleba karbanátky z tvrdého chleba karbanatky s chleba chleboráky karbenatky s chleba recepty z chleba recept na karbanatky z chleba použití tvrdého chleba karbanátky ze suchého chleba řízky z tvrdého chleba zpracování suchého chleba karbenátky ze suchého chleba recept karbenarky z chleba maso - chlebové karbanátky chlebovy karbenatek karbenátky z tvrdého chleba

Zapomněl/a jsem heslo