Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra zahuštěná chlebem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Drůbeží játra jsou velmi rychlé připravená. S výraznou omáčkou a vhodnou přílohou jsou tipem na bleskovou večeři nebo lehčí oběd. Chlebem zahuštěná omáčka je velmi chutná a určitě stojí za vyzkoušení.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 328 kJ /
1 273 kcal
Bílkoviny114,11 g
Tuky78,52 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 2,50 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,05 g
Sacharidy25,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na cca 3 cm kousky, cibuli a slaninu nakrájíme najemno. Rozpustíme sádlo a opečeme slaninu. Přidáme cibuli a orestujeme vše do hnědé barvy. Krok 2: Vmícháme česnek, protlak, a po chvíli papriku. Krátce zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme pepř, kmín, sůl a nadrobený chleba. Vaříme cca 10 minut. Krok 3: Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka omáčku a opět přivedeme k varu. Vložíme kousky jater a vaříme max 6 -7 minut, více ne, protože játra by začala tvrdnout a byla by vysušená. Krok 4: Hotovou směs dochutíme dle chuti solí, chilli a majoránkou. Podáváme s rýži, knedlíky, nebo chlebem, sypané nakrájenou cibulkou.

TIP: Jak připravovat játra

Zveřejněno 11. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra zahuštěná chlebem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MGK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra zahuštěná chlebem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: Drahuško děkuji ti:-K:-K, ta játra když přidáš do bublající omáčky se zatáhnou a pár minut stačí..zůstanou křehká a šťavnatá..:-K:-K

Marie Svarcova: :-K zuzi777a: :-K Děkuji vám..:-K:-K

Miladko,líbí se mi tvá vychytávka s povařením jater v rozmixované omáčce:-*Super:-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept, krásné foto , výborně uvařeno:-K

To zkusím. Játra máme doma rádi. Už to vidím na talíři s domácími hranolky! :-*

Suroviny:
játra krůtí, cibule, chléb, česnek, slanina anglická, sádlo, paprika sušená sladká, protlak, vývar masový, pepř, sůl, kmín celý, chilli, majoránka, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu