Vynikající banánové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenKombinace banánů, tvarohu a čokolády nikdy nezklame. Tento lehký, vrstvený krémový dezert, proložený banány a piškoty namočenými v kávě, na tenkém kakaovém korpusu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kombinace banánů, tvarohu a čokolády nikdy nezklame. Tento lehký, vrstvený krémový dezert, proložený banány a piškoty namočenými v kávě, na tenkém kakaovém korpusu…
Kdo by si nepamatoval na oblíbený Míša dezert ze svého dětství. Tento recept vás nadchne nejen jeho jednoduchou přípravou, ale zejména dokonalou chutí, ve které se…
Z přísad vypracujeme těsto, vylejeme na plech, posypeme sekanými ořechami a upečeme. Ještě teplé těsto potřeme nutellou. Z mléka, žloutků, cukru, vanilk. pudinku a mouky…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
Máme tady něco pro mlsouny. Čokoládový dort dá práci, jeho výroba je určena těm pokročilým v pečení. Nicméně radost oslavence za tu práci stojí a spokojení strávníci…
Ořechy a čokoláda tvoří dokonalou dvojici, která zaručuje delikátní požitek. Tento ořechový koláč je jednoduchý a na přípravu nenáročný moučník, ale o to lépe chutná.…
Banánové řezy s čokoládou jsou lahodný dezert, který spojuje nadýchané těsto, sladkou chuť banánů a bohatou čokoládovou polevu. Jednoduchý na přípravu a dokonale vláčný,…
Univerzální domácí čokoládová poleva najde skvělé uplatnění při polévání moučníků, dortů i cukroví. Díky vodní lázni bude čokoládová poleva hladká, jemná a lesklá.
Horká čokoláda, oblíbené pohoštění pro dámy z lepší společnosti v 19. a počátkem 20. století. Dnes je to jeden z běžných nápojů, které koupíte v automatu i jako…
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, rozetřeme na čistou kachličku do cca 1mm vrstvy a dáme ztuhnout při pokojové teplotě. Poté špachtličkou shrnujeme kousky natřené…
Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho.…
Sezóna rebarbory je v plném proudu, zkuste z ní uvyřit kynuté knedlíky s omáčkou s jahodami a zakysanou smetanou. Příprava je snadná, těsto se ani nenechává kynout.…
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a dáme zatím stranou. Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,přidáme mouku smíchanou s práškem a kakaem,dobře promícháme a přidáme…
Spousta hospodyněk má strach z odpalovaného těsta, protože jim připadá složité. Držte se několika základních rad a zaručeně se vám povedou krásné a chutné věnečky. Plnit…
Šťavnatá jablka zasypaná skořicí a ořechy tentokrát na plech dáváme jako první, jsou základ pro obrácený koláč. Na ně pak vlijeme těsto s hrubou moukou. Upečený jej ale…
Palačinky milují snad všichni. Můžeme je podávat prakticky kdykoliv. Ozdobíme čerstvými malinami nebo jiným ovocem, rozpuštěnou čokoládou a přidáte-li k nim ještě…
Jednoduchý moučník, kde vše smícháme jen vařečkou v jedné míse. Ananas dodá moučníku zajímavou exotickou chuť a vůni. Tvarohová náplň moučník provlhčí a zjemní. Zcela…
V misce smícháme mouku, prdopeč a cukr. V druhé misce ušleháme celé vejce s mlékem. K tekuté směsi přisypáváme po lžících sypkou směs a šleháme. Naplníme muffinovou…
Bublaniny s jakýmkoliv ovocem jsou nenáročným moučníkem, kterým se vždy a každému zavděčíte. Jablka jsou dostupná po celý rok a tuto bublaninu od známé slovenské…
Přemýšlíte, jak upéct rychlou, jednoduchou buchtu, která nebude fádní? Máme pro vás skvělý tip. Základní recept jsme obměnili výbornou tyčinkou Margot, kterou jsme…
Křehké cukroví s ořechovo-sněhovou krustou je jedním z opomíjených druhů, které pekly hlavně naše babičky. Podle jejich receptu si ho letos můžete upéct i vy. Výhodou je…
Nejprve připravíme krém. Utřeme máslo (200 g) s cukrem, přidáme tvaroh a rum a důkladně promícháme. Ustřihneme větší plát alobalu a poklademe jej světlými sušenkami do…