Výborné pařížské rohlíčky

IvettaG Kuchařka: IvettaG

Cukroví , Pečené 1 názor

Suroviny

300 g mletého cukru
4 bílky
200 g mletých ořechů
2 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky
Krém:
4 žloutky
1 celé vejce
3 PL krystalového cukru
2-3 PL kakaa
250 g másla
150 g mletého cukru
Poleva:
100 g čokolády na vaření
70-100 g ztuženého tuku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad párou až je sníh horký. Odstavíme z plotny. Vmícháme ořechy a mouku nebo strouhanku. Necháme vychladnout.

  2. Ořechovou hmotu dáme do pytlíku a na pečící papír tvarujeme rohlíčky. Pečeme (spíše sušíme) v mírně vyhřáté troubě asi na 100°C.

  3. Na vychladlé rohlíčky ozdobně nastříkáme krém. Polejeme čokoládovou polevou.

  4. Krém: žloutky, vejce, cukr a kakao vyšleháme nad párou. Vymícháme máslo a mletý cukr. Do másla pomalu vmícháváme po troškách vychladlou čokoládovou hmotu.

  5. Můžete použít jakýkoliv krém, který máte rádi.

Poznámka

Je dobré rohlíčky před poléváním dobře vychladit a můžeme je namáčet v čokoládě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 203 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné pařížské rohlíčky

Tématické fráze: pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky recept výborné pařížské ořechové rohlíčky parišske rohlíčky pariske rohlicky výborné pařížské rohlíčky babiččiny recepty pařížské rohlíčky pařízké rohlíčky pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky bez mouky rohlíčky ze strouhanky rohlíčky pařížské pařížskérohlíčky krém na pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krém pařížské rohlíčky z bílků žloutky nad párou pařížské rohlíčky top recepty přížské rohlíčky pařížské rohlíčky ze strouhanky