Ořechový chléb z podmáslí

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

250 g celozrnné žitné mouky
250 g hladké mouky
42 g čerstvého droždí
3 lžíce rozpuštěného sádla
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce podrceného fenyklu
1 lžíce octa
250 ml podmáslí
asi 100 ml vody
2 hrsti nahrubo nadrcených ořechů
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí.
    Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  2. V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme v teple asi 45 minut kynout.

  3. Pak těsto vyklopíme na vál a zapracujeme do něj ořechy. Utvoříme bochánek a vložíme ho do moukou vysypané ošatky. Necháme ještě 30 minut dokynout.

  4. Troubu rozehřejeme na 230°C, chléb vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, lehce ho potřeme vodou a dáme péci. Po 10 minutách teplotu v troubě stáhneme na 180°C a necháme ještě asi 35 - 40 minut dopéct. Jestliže nám chleba rychle na povrchu tmavne, přikryjeme ho alobalem, aby se nespálil.
    Pečený chléb přemístíme na mřížku a necháme vychladnout.
    Chleba je krásně nadýchaný s křupavými kousky ořechů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechový chléb z podmáslí

Tématické fráze: orechovy chleb ořechový chléb s podmslím ořechový chléb z kvásku recepty orechove pagače -recepty orechovy kvaskovy chleba ořechový chléb kvaskovy chleb z podmasli recepty z podmáslí chléb s ořechy 666 chléb s podmáslím angela kváskový ořechový chléb ořechový chléb recept recept na chleba z podmasli nekynuté bulky z podmáslí ořechový chleba s podmáslím-recept orechovy chleba recept

Zapomněl/a jsem heslo