Burčákové šneky s citronovou polevou

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 11 názorů

Suroviny

Rozkvas:
30 g pšeničného nebo žitného kvasu (kvásku)
150 g vody
160 g hladké mouky
– vše smícháme a zakryté proti osýchán necháme vykvasit
Dále:
160 g červeného burčáku
340 g hladké mouky
60 g cukru
80 g změklého másla
špetka soli
strouhaná citronová kůra
hrstka krájených rozinek
Na polevu a posyp:
citronová poleva
mandlové plátky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a v teple místnosti necháme nakynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a necháme odpočinout.
    Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct.

  3. Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
    Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut).

  4. Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.

Poznámka

Je podzim - doba burčáku...

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/burcakovi-sneci-s-citro...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burčákové šneky s citronovou polevou

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Simona Skolakova: no jo, no...já nechtěla, ale když už to sretti nakousla, přece Davida nezapřu:-!:-D
    Děkuju, Simčo:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    cathleen: tak a už jsi to vykeckala:-D:-D:-D,ale všechna čest,málo platný,ty opravdu upečeš pečivo ze všeho,kloubouk dolů,smekám;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    srettka: to mne pobavilo:-D:-D:-D,ale souhlasila bych:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    srettka: <3 je to můj nevlastní bratranec, ale nesmím to nikde říkat :-D
    Upéct se dá téměř ze všeho, díky za poklonu, sretti:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Já se picnu, ty jsi sestra Copperfieldova,ne?:-O jsi neskutečná, ty by jsi upekla mňamku i z pytlíku pilin:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Frantiska: klidně udělej i bez burčáku, z vody nebo nějakého džusu, pokud máš kvásek.;-)
    Tyhle věci z burčáku bouřlivěji kynou, je fajn si to vyzkoušet, i proto jsem to sem nabídla :-8

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    cathleen: diky, ja nevim jestli se dostanu k burčaku, tak bych si to pořád představovala :)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    <3 díky :-K

    Frantiska: nijak extra, neřekla bych. Ale využiji tady jeho sladkost a také hodně podporuje kvašení - kynutí ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    je tam ten burcak chutove citit?

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

  • zizala zizala

    To je mi zase novinka :-O:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pudinkove sneci s polevou skořicoví šneci s citronovou polevou poleva na kynuté sneky citronová poleva na cely plech cukrová poleva na sneky cukrová poleva na skořicové šneky jak vytvarovat sneka