Býčí žlázy - čína

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: cca 30 min 33 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: cca 30 min 33 názorů

Suroviny 2-3 porce

2-3 ks býčích žláz (podle strávníků)
Na marinádu:
2 žloutky
3 lžíce oleje
3 feferonky
2 lžičky worcesteru
2 lžičky maggi
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.

  2. Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny na marinádu, do které vložímé býčí žlázy.

  3. Promícháme a necháme odležet nejméně přes noc, klidně i déle.

  4. Źlázy pustí hodně vody a tak je opět dáme na sítko a promícháme lžící, abychom se aspoň části vody zbavili.

  5. Na pánvi rozpálíme asi lžíci oleje a přidáme žlázy. Promícháme a na chvíli přikryjeme poklicí. Źlázy opět pustí hodně vody.

  6. Poklici odstraníme a smažíme, dokud se všechna voda nevyvaří a pak ještě chvíli opékáme a už stále mícháme.

  7. Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, nebo s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!

Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.

http://www.toprecepty.cz/recept/3920-cina/

Komentáře k receptu Býčí žlázy - čína

  • roman : soli si dáváme každý podle chuti. Děkuji:-)

    Odpovědět

  • roman roman (neregistrovaný)

    bylo to super ale napoprve 2 lzicky soly byli moc.s jednou se to vydarilo na vybornou;-)

    Odpovědět

  • Ivana: Každý si může počet feferonů určit sám. Pro nás to bylo akorát;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Recept dobrý, ale co 3 feferonky ? Není to moc ostré ?:-//

    Odpovědět

  • Iriska: Víš, já to tak nehrotím, když to potřebuji, tak to koupím;-). Ovšem můj syn už to má vymakané!:-D Přesně ví, kdy kam zajít.;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Jana Remkova:No tak to taky můžu vyzkoušet. No ty mě nakonec naučíš v té naší Orlové nakupovat i levně. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Iriska: No, ale z toho Tesca jsem zase měla ten bůček:-D:-D, co jsem z něj dělala ten poslední můj recept:-D:-D a byl cca za 38 kč kilo, ale musíš na něj tak trochu k večeru, jako náš syn!:-D:-D

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Jana Remkova: Jo, v Supertroniku. A díky ti, žes mě tam nasměrovala. Teď tam chodíme nakupovat častěji než do toho našeho nešťastného Tesca.

    Odpovědět

  • Iriska: děkuji mooc!!! Krásné fotečky, jéé, to mám radost!!:-) takže, kde jsi je sehnala? V Supertroniku? A jsem moc ráda, že chutnalo!!:-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to byla dneska neskutečná lahůdka. Přidala jsem jenom kousek červené papriky.:yes::yes: Mám uloženo s velikým vykřičníkem :-! Bod už jsem dala,tak jenom fotky, jo?

    Odpovědět

  • Sodovka: Já ti moc děkuji za ten odkaz, je to i pro mne dobré zjištění, že se ve žlázách se nehromadí žádné odpadní látky. Možná, že je to pro mnohé, kteří by i vyzkoušeli docela pozitivní zpráva;-) Joo a dík za bod!:-D

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

  • Sodovka Sodovka

    Jani, smekám klobouk, že jsi sehnala býčí žlázy. Já jsem býčí žlázy v žádném obchodě v Brně neviděla. Za totality to bylo podpultové zboží.;-) Býčí žlázy za totality šly jenom na vývoz, nebo do vybraných hotelů.;-) U nás na Slovensku, odkud pocházím já, do horských hotelů v Nízkých Tatrách jako delikatesa pro zahraniční klientelu.

    Býčí žlázy jsem jedla jako malá holka. Maminka je připravovala na cibulce s vínem, nebo smažila v těstíčku. :-p Jednou když jsme měli na večeři býčí žlázy, přišel na návštěvu soused, který měl vždy silácké řeči, že by býčí žlázy nikdy nespolknul a že by je na talíři okamžitě poznal. A nepoznal. Až když měl boule za ušima a vylízaný talíř, tak mu naši s úsměvem řekli co jedl. Soused pak musel uznat, že se mýlil a že býčí žlázy je velká dobrota.:-p

    Zarazil mě Elizin názor, že je to přežitek z dob, kde lidé z hladu "sežrali" všechno... V tomhle s ní nemůžu souhlasit.

    Býčí žlázy mají velmi jemné maso, a je-li správně upravené, stává se opravdovou DELIKTESOU. Býčí žlázy nejsou v pravém slova smyslu vnitřnostmi. Jsou to DROBY a na rozdíl od ledvin nebo jater se v nich NEHROMADÍ ŽÁDNÉ ODPADNÍ LÁTKY.
    Více zde:
    http://www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-d..." target = "_blank">http://www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-delika...

    Jani, za receptík posílám +10. :yes:

    Odpovědět

  • Eliza: Eli ale to néé, já chápu, že by to někdo nepozřel!! Každý máme jiné chutě a tak je to v pořádku!! Víš, jaká nuda by byla na světě, kdybysme jedli třeba jen amarouny? A všichni? :-D Já jsem dobře věděla, když jsem ten recept přidávala, že bude mít své příznivce i nepříznivce;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak jsem v práci hned po ránu rozpoutala debatu na téma býčí žlázy - a máme tu dva tábory...:-) Ti, kteří je ochutnali, mluví o neskutečné pochoutce a nedají na ten pokrm dopustit a pak ti, kteří jako já tvrdí, že by to nepozřeli z jistých důvodů...;-)
    Takže Jani, omluva...prý je to pro opravdové fajnšmekry...(tak to asi nejsem...;-):-)) )

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: býčí žlázy recept na byci zlazy býčí žlázy recept byci zlazy recepty recept býčí žlázy recepty na byčí žlazy jak připravit býčí žlázy recepty býčí žlázy bici zlazy bíčí žlázy recept bíčí žlazy recepty býčí žlázy příprava recepty z býčích žláz příprava býčích žláz čína z býčích žláz byči žlazi býčí žláza býčí žlázy na cibulce býčí žlázy brno býčížlázy