Burizony v karamelu – rychlé zobání bez lepku a mléka

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové 2 názory

Suroviny

1 balíček neslazených burizonů (80 g)
25 ml vody
100 g cukru
kakao
skořice
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do kvalitní pánve nebo hrnce se silným dnem a nepřilnavým povrchem.

  2. Zahříváme na mírném plameni a stále mícháme, až než se rozpustí na světlý karamel.

  3. Jakmile se rozpustí poslední zbytky krystalků cukru, přidáme po kapkách vroucí vodu. Voda musí být opravdu vřelá, jinak cukr vykrystalizuje zpět.

  4. Karamel po přídavku vody hodně pění, poté se znovu ustálí na jednolité hladké hmotě. V tu chvíli vsypeme burisony a důkladně promícháme tak, aby se všechny obalily. Karamel je slepí do větších hrudek.

  5. Hrudky přendáme na tác nebo plech a necháme ztuhnout.

  6. Po vychladnutí rozemneme v dlaních, čímž se oddělí jednotlivá zrníčka burisonů.

  7. Kromě této základní karamelové verze můžeme připravit i skořicové nebo čokoládové burisony – v tom případě současně s burisony vmícháme do karamelu lžičku skořice nebo holandského kakaa.

Poznámka

Toto jednoduché občerstvení chystané narychlo pro návštěvu mělo nečekaný úspěch, tak se s vámi o něj dělím.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burizony v karamelu – rychlé zobání bez lepku a mléka

Tématické fráze: burizony v karamelu recept na burizony v karamelu burisony v karamelu karamel s burizony recepty karamel s burizony burizony burizony v karamelu recept karamel s burizonama karamely s burizony burisony recept karamely s burisony co jsou burizony karamel s burisony karamel burizony burizony karamel buryzony v karamelu karamel a burizony recepty burizony v karamelu recept burizony v karamelu recepty karamely s burizony