Hop do trouby
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnku dáme rozpustit máslo, přidáme cukr, vodu, kakao a rum. Odebereme jednu sklenici z hrnku a do zbylého přidáme mouku, prášek do pečiva a vejce, to vše dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnku dáme rozpustit máslo, přidáme cukr, vodu, kakao a rum. Odebereme jednu sklenici z hrnku a do zbylého přidáme mouku, prášek do pečiva a vejce, to vše dobře…
Pokud máte přebytky sezónního ovoce, upečte z něj tento snadný a rychlý koláč na plech. Suroviny na těsto pouze smícháte, na plechu pokladete sezónním ovocem a můžete…
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou…
Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou…
Kombinace zelí a červené řepy dodá vašim jídlům nejen svěžest, ale i dávku důležitých živin. Tento jednoduchý a lahodný salát je ideální jako příloha k hlavním chodům.…
Domácí pribináček je jemný a krémový dezert, který si snadno připravíte z pár základních surovin – bez zbytečných přísad a přesně podle své chuti. Tato oblíbená…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekutiny, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a vytvarujeme 4 bagety (nebo jiný tvar), necháme na…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Do pekárny dáme tekutinu, nastrouhané brambory, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme na program Těsto.Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, uděláme z něj silnější…
Fazole si den před namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě. Nakrájíme si cibule,papriku,česnek, nasekáme všechny natě, vše smícháme a na oleji orestujeme. Pak přidáme k…
Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…
Jakmile je v moučníku tvaroh, vláčnost a svěžest je zaručena. Buchty a koláče, jahodové knedlíky nebo oblíbené Míša řezy v nás vyvolávají nostalgickou náladu.…
Jahody jsou nejlepší čerstvé, ale na podzim a v zimě prostě nerostou. V létě jich je však dostatek, a tak si je můžeme různými způsoby uchovat. Použít je můžeme do…
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc…
V mixéri mixujeme tofu s jogurtom, uhorkou, soľou, horčicou, cukrom, cibuľou, kôprom a vodou. Nakoniec vkvapkávame olej až do zhustnutia majonézy. Možno ochutiť aj inými…
Z bílků vyšleháme sníh a postupně zamícháme mouku, cukr, kakao a mletou kávu, žloutky, olej.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme tři placky.Slepíme krémem a kávovou…
PROGRAM TĚSTO Vyválíme placku, nakrájíme na obdélníčky, potřeme náplní, zavineme a válečky na vnější straně 3–5 cm nařízneme, stočíme do tvaru rohlíčků.Necháme na…
Mandlové lupínky jemně opražíme na pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkaramelizovat. Dáme si pozor, abychom to nepřehnali, karamel stačí…
Ušleháme vejce,cukr,mouku a horkou vodu.Těsto dáme péct na plech vymazaný a vysypaný kokosovou moučkou.Sušenky rozlámeme a namočíme do šlehačky.Přidáme změklé máslo a…
Do domácí pekárny nalijeme vodu a mléko, přidáme mouku a máslo, do jednoho rohu nasypeme cukr, do dalšího sůl, nakonec zasypeme sušeným droždím. Pekárnu nastavíme na…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…