Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný křehký koláč

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

8. 10. 2012 23:58

Suroviny pro 10

10

Nutriční hodnoty

Energie8 406 kJ / 2 009 kcal
Bílkoviny23,76 g
Tuky126,53 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy181,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Více na zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

rebeka

16. 10. 2012 21:29

přímo srdeční záležitost:-K:-);-):yes::yes:

nigge

16. 10. 2012 21:23

A tady více k přípravě:
zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html

nigge

16. 10. 2012 21:23

Zuzka:Dobrý den, nedalo mi to a dnes jsem ho dělala znova a opět se těsto přenášelo bez problémů, zkusila jsem si ale všímat toho, co by se mohlo pokazit.

-máslo musí být nakrájené na opravdu maličké kousíčky, aby se dobře smísilo s moukou a nesmí být až příliš měkké
- v lednici je lepší ho mít klidně i více jak hodinu
-je nutné pak pracovat rychle a zkusit ho vyválet napoprvé (ještě studené), a když válime první půlku, tak druhou vrátit do ledničky

To je tak všechno, co mě k tomu napadá :)

nigge

15. 10. 2012 14:24

Zuzka:Tak aspoň, že to nebyl takový porpadák, aby se nedal sníst :) Nižší ale je, mně ale ke konci pečení docela vyběhl. Tak snad někdy příště budě lepší :)

Zuzka

15. 10. 2012 10:52

nigge: Nic se neděje, holt každý den se nevede:-) Každopádně už je snězený.;-)

nigge

15. 10. 2012 09:56

Zuzka: Dobrý den, to je mi líto, mně se těsto nelepilo skoro vůbec a přenést na plech šlo bez větších problémů. Nevím, co se mohlo stát, možná těsto nebylo dostatečně dlouho v lednici? Někdy je potřeba i víc, než hodina, aby bylo opravdu dost pevné.

Zuzka

15. 10. 2012 07:42

Podobných receptů jsem taky dělala několik, tak jsem ho zkusila.... No, těsto se mi lepilo, o nějakém přenesení na plech nemůže být ani řeč, takže jsem ho "vytlačovala" prsty na plech a nahoru na náplň jsem přenášela po kouskách. Do náplně jsem ještě dala rozinky v rumu a ořechy aby to nebylo takové obyčejné. Není špatný, ale rozhodně to není bomba, je hodně nízký, zdobila jsem ještě šlehačkou a polívala čokoládovým topingem aby se to nějak dalo podávat.

JanaDorazinova

9. 10. 2012 09:34

Něco podobného jsem dělala a můžu potvrdit, že je to lahůdka:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: křehký jablečný koláč křehký jablečný koláč na plech recept na křehký jablečný koláč jablecny krehky kolac jablecny kolac jablecny kolac krehky křehky kolač jablečny krechky jablecny kolac jablečný koláč z křehkého těsta křehký koláč jalecny kolac křehky koláč s jablky křehký jableční koláč obyčejný jablečný koláč koláč do formy jalečný s ořechama krechky jablkovy kolac křehký jablečný dort jablečný koláč na plech top recepty křehky jablečny kolač krehke jablecne kolace

Suroviny: mouka hladká, máslo, prášek do pečiva, žloutek, voda, ocet, sůl, jablko, skořice

TopRecepty.cz

Jablečný křehký koláč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5K3R