Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katalánský krém (Crema Catalana)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 12. 2011 16:02

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 333 kJ / 1 514 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky56,19 g
Vláknina0,03 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy207,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

*30.7.2017 snížil jsem hmotnost cukru z původních 200 g.

*Bílá dužina která se nachází ihned pod kůrou by dodala krému nahořklou chuť.

*Udělají li se žmolky krém přelijeme přes jemný cedník nebo sítko.

Našlehaný katalánský krém, obdoba tradičního španělského dezertu, recept i fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Miquel Miquel

9. 6. 2014 14:34

mivhal: To co popisuješ ty je francouzský Crème brûlée nebo španělský Flan de huevo (vaječný pudink) s tekutým karamelem.
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana

mivhal

9. 6. 2014 12:58

No tak toto je uplne falosny recept.crema catalana sa robi vrure pri teplote 100 az 105 st vo godnom kupeli.a este jedna vec crema catalana je bez maizeny

buryna

26. 2. 2012 17:39

Takže dneska jsem vyzkoušela :-p Je to opravdu jednoduché a velice rychlé. Za 15 minut jsem to měla v miskách. :yes: dala jsem jen 170g cukru a příště dám ještě malinko míň. Kdo nemá rád hodně sladké, tak doporučuji cukr ubrat. Jinak dezert výborný. Takže dávám bodík.

Miquel Miquel

8. 1. 2012 12:09

Tanicka: Když to všechno promícháš metličkou jak je uvedeno v receptu tak se ti nějaký ten bílek ztratí.

Tanicka Tanicka

6. 1. 2012 19:14

Ještě k těm žloutkům - když je odděluji, tak samozřejmě vždycky u žloutku nějaký ten bílek zůstane. Vadí to něčemu? Nechtěla bych v tom mléku mít vařené bílky.. :-((

Pajaska Pajaska

6. 1. 2012 18:38

buryna:Je to kukuřičný škrob,já ani jiný nekupuji,výrobky jsou pak jemnější ,než ze Solamylu(bramborový škrob) a chutnější..;-)

buryna

6. 1. 2012 18:34

Jů to si dávám v mé oblíbené restauraci jako dezert :-p:-p Ale jsem natvrdlá a nevím, co je maizena. Teda vím, že jsem to slyšela, ale nějak to neumím zařadit :-D:-D

spagetka spagetka

6. 1. 2012 10:01

Právě o tu flambovací pistoli mi šlo, ale už jsem dočetla. Takže ukládám, to u nás půjde ;-):-p
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím:-p:yes:

Miquel Miquel

6. 1. 2012 09:56

Pajaska: Ano je to španělská obdoba francouzského krému brülé.

Pajaska Pajaska

6. 1. 2012 08:39

Je to obdoba KRÉMU BRÜLÉ.Tento je rychlejší a jednodušší a určo moc chutný ,s citrusovým nádechem.:-p:yes::yes:

Miquel Miquel

2. 1. 2012 21:18

Dělám to v kastrolu na přímém ohni.Ve vodní lázni to bude trvat delší dobu než to zhoustne;-)

Tanicka Tanicka

2. 1. 2012 17:56

Tak to je fajn a děláte to tedy normálně v hrnci nebo ve vodní lázni?

Miquel Miquel

2. 1. 2012 17:35

Konkrétně to míchání na sporáku netrvá o nic déle než když se dělá pudink z prášku:-)

Tanicka Tanicka

1. 1. 2012 22:33

A jak dlouho ta příprava asi trvá? Myslím, než směs zhoustne. Nerada něco míchám na sporáku hodinu :-)

jehlanka73

1. 1. 2012 21:34

:-p:yes: + 1bodík

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krem brule flambovací pistole recepty krém z maizeny catalanský krem španělský dezert katalánský pudink crem brule recepty s flambovací pistoli spanelsky flan pudink katalánský španělské dezerty recepty recept dity p. na krém brulee creme catalunia krém brule recept co je to maizena krém brüle pistole dita p creme brule flambovací pistole - recepty recept krem brule flambovací pistole recept

Suroviny: mléko plnotučné, žloutek, cukr, škrob kukuřičný, skořice, cukr

TopRecepty.cz

Katalánský krém (Crema Catalana)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkEv