

Škvarkové rohlíčky Retro
Suroviny
- 15 dkg hrubé mouky
- 10 dkg umletých škvarků
- 6 dkg cukru
- 1 žloutek
- malý kousek másla
- vanilka
- 5 dkg umletých oříšků
- několik lžic mléka
- citrónová kůra
Postup přípravy receptu
Na vále zpracujeme všechny přísady v těsto, které dobře propracujeme až se nechytá válu. Z něho pak vyválíme váleček, odkrajujeme malé kousky a tvoříme rohlíčky, které pečeme do růžova ve vyhřáté troubě. Horké obalujeme ve vanilkovém cukru.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Škvarkové rohlíčky Retro
-
Rohlíčky chuťově výborné
4
Jen bych chtěla k tomu dodat, že by bylo dobré uvádět u receptů na kolik stupňů péct a né jen napsat vyhřátá trouba. Kdo začíná péct, tak se mu může stát to co mi u tohoto receptu a to peču skoro 40 let... První plech jsem pekla na 170°C a rozlily se do větších placek, tak jsem troubu snížila na 150°C, nechala otevřenou, až chvíli vychladne a druhý plech už dopadl lépe ( viz. foto).
Rohlíčky jsou jinak moc dobré, ale obalovat v cukru taky až vychladnou, jinak je na nich hodně cukru. Určitě je ještě budu péct, až budou škvarky, jen zkusím dát místo hrubé mouky hladkou, těsto se trošku drobilo. -
Yanah:To mě moc těší,budu jsem dávat i jídla k obědu,večeře atd.Jen kdyby bylo více času.Připravuji i lidové recepty z doby nedávné z 70 až 80 let minulého století.Nebylo tolik surovin a lidi dokázali dělat zázraky.
-
+
veľmi sa mi páčia všetky vaše starodávne retro recepty
-
škoda,že chybí foto!!!! zrovna mám škvarky,ale asi si netroufnu
-
Škvarky doma mám, ale jak tohle cukroví chutná....? Není to moc cítit tím sádlem? Nerozpadá se to apod.?