Podmáslové bagety s bylinkami

cathleen Kuchařka: cathleen

4 kusy po 240-250 g Domácí pekárna 38 názorů

Suroviny

250 ml podmáslí
100 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
2-3 lžičky koření Bylinkové máslo
200 g polohrubé mouky
380 g hladké mouky
21-25 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, sůl mimo droždí) a použijeme program Těsto. Vykynuté ho vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 kusy a z každého uděláme bagetu.

  2. Ty necháme vykynout na plechu, pak potřeme vejcem, můžeme ozdobit semínky a dáme péct do vyhřáté trouby (asi 30-35 minut/ 200°C - každá trouba peče malinko jinak). Místo bylinkového koření můžeme použít sekané čerstvé bylinky.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslové bagety s bylinkami

  • dexulka dexulka

    cathleen:Tak to bude ten fígl,nechat bulky odpočinout a pak vyválet :-8 Mně to moc vyválet nešlo,musela jsem to těsto spíš vytahovat právě a pak to nevypadalo pěkně.Děkuji za radu :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    dexulka::-8 děkuju za fotky i zprávu! Fígl? Z každého kusu těsta nejdřív udělám bulku a všechny je nechám asi 5-10 min odpočinout, těsto mírně povolí. A pak válením z bulky udělám "hada", na všech místech stejně silného. To je vše.;-)

    Odpovědět

  • Chanellina35 Chanellina35

    Super, zítra se na to vrhám!!!:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem dnes vyzkoušela plech na bagety a myslím,že se povedlo :-8 Jen mi dělá trochu problém uválet tak dlouhé bagety,aby vypadaly krásně jako ty vaše - nemáte nějaký fígl ;-) Bod jsem dalal již posledně,nyní posílám jen foto :yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:ty moje jsou bez okrasy,ale krááásně do zlatova, vonící čekají až zchladnou..úžasné těsto jako vždy vymakaný recept..:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Dnes upečeny;-) a jako vždy u receptů od Tebe, skvostné:yes::yes: posílám díky, foto a 20.bodík:-K:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Moc dobré a voňavé bagetky,díky za nápad :-p Přidávám bod i foto a určitě zopakuji ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    teresa::-O:-Ojá se strašně omlouvám, že jsem zapomněla na tvůj dotaz....
    Dalas opravdu všechny suroviny (a jejich gramáž) přesně podle receptu? Rcepty mám poctivě vyzkoušené, tak nechápu, proč těsto lepilo. Zkoušelas podsypat moukou?

    Odpovědět

  • teresa teresa(neregistrovaná)

    ahoj, udelala jsem vse dle receptu, testo krasne vykynulo, ale po vyndání z pekárny se tak strasne lepilo, ze vubec nebylo mozne je tvarovat . nakonec jsem z toho uplacala beztvare bochanky a dala pect. ted jsou v troube, vysledek asi nebude nic moc, ale porad resim, co jsem udelala spatne? poradite?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    To jsem ráda, že chutnaly a děkuju za fotku!:-):yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Cathleen dnes jsem upekla bagety podle tebe a musím říct,že jsou vyborné.:-p:-pAkorát ty tvoje vypadají daleko lépe.:-8:-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-)) Děkuju :-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Aha, tak to jo....v plynové troubě jsem nikdy péct neuměla, naštěstí jsme ji měli jen chvilku. Při vybírání nové kuchyně a zařízení do ní přeju šťastnou ruku!;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-K Ivi mazala, já mám ještě starou plynovou troubu, ale teď začala nějak víc zlobit:-(( už jsem zvylká, že když peču, tak musím plechy přendavat a otáčet;-), teď nechci kupovat novou, protože snad bude celá nová kuchyň, tak to ještě musím vydržet:-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-))Leni, máš je krásné!:yes::yes: a děkuju za vyzkoušení i fotečku. Mazalas vajíčkem? To dělá pro výslednou barvu pečiva hodně!

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: bylinkové máslo na bagety bylinkové máslo na bagetu domácí bylinková bageta bylinková bageta nejlepsi bagety podmáslové řezy bylinkové bagety z domácí pekárny bagety domácí s podmáslím bagety s bylinkami jak uválet bagetu bageta s bylinkami recept na bagetky jak se dělá bageta nejlepší bageta recept bageta z pizza těsta bagety recept těsto bageta s podmáslím bylinkove bagety recept z pekarny těsto na bagety s bylinkami bagety s podmaslim