Nejchutnější houby v octě
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14,02 g |
Sůl | 35,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Autorem receptu je pan Jaroslav Burda z Jablonce nad Nisou a hluboce před ním smekám.
Samozřejmě výběr hub a jejich kombinace je různá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2022 07:18
Zavařila jsem podle Vás hřiby praváky. Tento recept je dobrý..Umělé sladidlo ne ,pouze cukr. Místo koriandru jsem dala kopr.
22. 9. 2019 12:39
Moc dobré,místo spolarinu jsem dala stévii v tabletkách.
![:-Q :-Q](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/3.png)
16. 10. 2017 18:28
Chválím, lepší houby v nálevu jsem nejedla !
2. 10. 2017 19:04
Mrkvička: do Deka nakládám celý život - pozor, existuje Deko a Deko steril. Používám to první, je to stará klasická receptura a sklenice s houbami už nesterilizuji. Musí se ale houby důkladně očistit, pokrájet, vyprat a povařit min. 3-5 minut (postupně se dávají do vroucí vody), sítem vyndat do mísy se studenou vodou a propláchnout pod studenou vodou na cedníku. Pak se okapané nandají do sklenic, zalijí nálevem, lžičkou promíchají (proto se nedávají skleničky úplně plné, sednou na sebe a musí se nálev dostat mezi ně). Je jedno, zda je nálev připravený podle návodu na sáčku a doslazený asi 25 cukeriny, teplý nebo studený. Sladit můžete případně i cukrem nebo nesladit vůbec - podle chuti.
2. 10. 2017 18:12
Dobrý den, všem,
zkoušel jsem naložit houby do deka. cca po týdnu se tvoří ve sklenici zákal a drobné bílé tečky. máte s tím někdo zkušenost?
je to normální nebo je něco špatně.
předem moc děkuji za odpověď čí radu.
zkoušel jsem naložit houby do deka. cca po týdnu se tvoří ve sklenici zákal a drobné bílé tečky. máte s tím někdo zkušenost?
je to normální nebo je něco špatně.
předem moc děkuji za odpověď čí radu.
2. 10. 2017 16:52
Rád bych tento způsob vyzkoušel, ale nevím, jak si interpretovat to "houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev". To má být fakt nálev ve dvojnásobné výšce, než sahají houby? A takto to nachystám zastudena a přivádím k varu? Díky.
16. 5. 2016 19:37
Lenka: Pokud chcete dělat nálev podle tohoto receptu,tak vynechejte Spolarin a dejte více cukru
Už se tady v komentářích o tom mluvilo a doporučeno je 75g
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 5. 2016 15:54
Lenka: Já dělám houby z deka,spolarin tam nedávám a myslím že ho můžete vynechat.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
16. 5. 2016 14:03
Zkoušel jste někdo nahradit Spolarin něčím jiným, případně ho vynechat? Nesnáším umělá sladidla, rozpoznám tu jejich odpornou pachuť i když jsou v minimálním množství
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
7. 10. 2013 10:45
Podle návodu na sáčku NOVA je to ke spotřebě za 3 týdny od sterilizace. Používám Novu a přidám mrkev, celer, kopr, křen na kolečka.
12. 11. 2012 10:20
Jeníku. PARÁDA. Máš +bodík 27 i když , stejně budu nakládat s "Dekem" - Zvyk je zvyk. Promiň.
11. 11. 2012 18:49
Jendo, posílám zasloužený bod za skvělý recept na tyto houbičky, jsou moc dobré![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
posílám foto a velký dík za super recept![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
3. 11. 2010 14:27
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
11. 10. 2010 19:55
Děkuji všem za přízeň
.![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
11. 10. 2010 19:43
Jendo jedním slovem-krása.![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: václavky v octě houby v octě nakládané houby v octě naložené houby houby naložené v octě houby v octu houby v octe recept nakladane houby nakládané houby bez sterilizace zavařování hub s dekem zavařování hub v pikantním nálevu recept zavarovani vaclavek recept houby v octě nakladané houby v octu houby václavky recepty houby v octe nálev čirůvka fialová recepty naložené houby v octě jak vypada houba václavka houby v octovém nálevu
Suroviny: čirůvka fialová, pečárka hajní, houba bedla červenající, houby václavky, voda, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, celer, petržel, ocet, voda, sůl, cukr, spolarin, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, koriandr, cibule, mrkev, celer, paprika
Nejchutnější houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8xx
33 názorů