Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 108 kJ / 265 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky2,64 g
Vláknina1,75 g
Cholesterol0 mg
Sodík8 012 mg
Sůl20,00 g
Sacharidy57,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept, který jsem asi před 20-ti lety okopíroval z nějakého časopisu používám s úspěchem dodnes. Jeho autorem je pan Jaroslav Burda z Jablonce nad Nisou a hluboce před ním smekám.

Samozřejmě výběr hub a jejich kombinace je různá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

kocourer

22. 9. 2019 12:39

Moc dobré,místo spolarinu jsem dala stévii v tabletkách.:-Q

Janica

16. 10. 2017 18:28

Chválím, lepší houby v nálevu jsem nejedla !

hosta

2. 10. 2017 19:04

Mrkvička: do Deka nakládám celý život - pozor, existuje Deko a Deko steril. Používám to první, je to stará klasická receptura a sklenice s houbami už nesterilizuji. Musí se ale houby důkladně očistit, pokrájet, vyprat a povařit min. 3-5 minut (postupně se dávají do vroucí vody), sítem vyndat do mísy se studenou vodou a propláchnout pod studenou vodou na cedníku. Pak se okapané nandají do sklenic, zalijí nálevem, lžičkou promíchají (proto se nedávají skleničky úplně plné, sednou na sebe a musí se nálev dostat mezi ně). Je jedno, zda je nálev připravený podle návodu na sáčku a doslazený asi 25 cukeriny, teplý nebo studený. Sladit můžete případně i cukrem nebo nesladit vůbec - podle chuti.

Mrkvička

2. 10. 2017 18:12

Dobrý den, všem,
zkoušel jsem naložit houby do deka. cca po týdnu se tvoří ve sklenici zákal a drobné bílé tečky. máte s tím někdo zkušenost?
je to normální nebo je něco špatně.
předem moc děkuji za odpověď čí radu.

Butani

2. 10. 2017 16:52

Rád bych tento způsob vyzkoušel, ale nevím, jak si interpretovat to "houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev". To má být fakt nálev ve dvojnásobné výšce, než sahají houby? A takto to nachystám zastudena a přivádím k varu? Díky.

Simona Skolakova

16. 5. 2016 19:37

Lenka: Pokud chcete dělat nálev podle tohoto receptu,tak vynechejte Spolarin a dejte více cukru;-)Už se tady v komentářích o tom mluvilo a doporučeno je 75g;-)

Elina

16. 5. 2016 15:54

Lenka: Já dělám houby z deka,spolarin tam nedávám a myslím že ho můžete vynechat.:-)

Lenka

16. 5. 2016 14:03

Zkoušel jste někdo nahradit Spolarin něčím jiným, případně ho vynechat? Nesnáším umělá sladidla, rozpoznám tu jejich odpornou pachuť i když jsou v minimálním množství :-D

Vladimír Sobotka

7. 10. 2013 10:45

Podle návodu na sáčku NOVA je to ke spotřebě za 3 týdny od sterilizace. Používám Novu a přidám mrkev, celer, kopr, křen na kolečka.

Vaclav Fronek

12. 11. 2012 10:20

Jeníku. PARÁDA. Máš +bodík 27 i když , stejně budu nakládat s "Dekem" - Zvyk je zvyk. Promiň.

jarka skrobakova

11. 11. 2012 18:49

Jendo, posílám zasloužený bod za skvělý recept na tyto houbičky, jsou moc dobré:-!:-!:-K posílám foto a velký dík za super recept:-p:yes::yes::yes::-K:-))

jitka55

3. 11. 2010 14:27

:-K:-)):yes:

Jenda1

11. 10. 2010 19:55

Děkuji všem za přízeň:-K.:-K:-K

drahulin

11. 10. 2010 19:43

Jendo jedním slovem-krása.:yes::yes:

tejaja

11. 10. 2010 18:50

Janíčko, na radu Laďky som otvorila tento recept, a rozhodne ma zaujal, už len tým, že sa huby nevaria len v osolenej vode, ale v náleve ;-):-D Tak som dnes zavárala, klobúčiky podpňoviek, vyšlo na 6 fľaštičiek. Voňalo to, super to vyzeralo, tak chutiť bude určite tiež výborná. Jediná zmena bola v tom, že som nedala Spolarin, ale pridala cukor, Laďka nariadila 75 g :yes::-D:-D:-D;-)
Udeľujem Řád zlaté vařečky :-D:-D:-D + 19

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: václavky v octě houby v octě nakládané houby v octě naložené houby houby naložené v octě houby v octu houby v octe recept nakladane houby nakládané houby bez sterilizace zavařování hub s dekem zavařování hub v pikantním nálevu recept zavarovani vaclavek recept houby v octě nakladané houby v octu houby václavky recepty houby v octe nálev čirůvka fialová recepty naložené houby v octě jak vypada houba václavka houby v octovém nálevu

Suroviny: čirůvka fialová, pečárka hajní, houba bedla červenající, houby václavky, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, celer, petržel, ocet, voda, sůl, cukr, spolarin, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, koriandr, cibule, mrkev, celer, paprika

TopRecepty.cz

Nejchutnější houby v octě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8xx