Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejchutnější houby v octě

Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

3. 10. 2010 22:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 108 kJ / 265 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky2,64 g
Vláknina1,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14,02 g
Sůl35,00 g
Sacharidy57,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept, který jsem asi před 20-ti lety okopíroval z nějakého časopisu používám s úspěchem dodnes. Jeho autorem je pan Jaroslav Burda z Jablonce nad Nisou a hluboce před ním smekám.

Samozřejmě výběr hub a jejich kombinace je různá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bardot

16. 7. 2022 06:18

Zavařila jsem podle Vás hřiby praváky. Tento recept je dobrý..Umělé sladidlo ne ,pouze cukr. Místo koriandru jsem dala kopr.

kocourer

22. 9. 2019 11:39

Moc dobré,místo spolarinu jsem dala stévii v tabletkách.:-Q

Janica

16. 10. 2017 17:28

Chválím, lepší houby v nálevu jsem nejedla !

hosta hosta

2. 10. 2017 18:04

Mrkvička: do Deka nakládám celý život - pozor, existuje Deko a Deko steril. Používám to první, je to stará klasická receptura a sklenice s houbami už nesterilizuji. Musí se ale houby důkladně očistit, pokrájet, vyprat a povařit min. 3-5 minut (postupně se dávají do vroucí vody), sítem vyndat do mísy se studenou vodou a propláchnout pod studenou vodou na cedníku. Pak se okapané nandají do sklenic, zalijí nálevem, lžičkou promíchají (proto se nedávají skleničky úplně plné, sednou na sebe a musí se nálev dostat mezi ně). Je jedno, zda je nálev připravený podle návodu na sáčku a doslazený asi 25 cukeriny, teplý nebo studený. Sladit můžete případně i cukrem nebo nesladit vůbec - podle chuti.

Mrkvička

2. 10. 2017 17:12

Dobrý den, všem,
zkoušel jsem naložit houby do deka. cca po týdnu se tvoří ve sklenici zákal a drobné bílé tečky. máte s tím někdo zkušenost?
je to normální nebo je něco špatně.
předem moc děkuji za odpověď čí radu.

Butani

2. 10. 2017 15:52

Rád bych tento způsob vyzkoušel, ale nevím, jak si interpretovat to "houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev". To má být fakt nálev ve dvojnásobné výšce, než sahají houby? A takto to nachystám zastudena a přivádím k varu? Díky.

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 5. 2016 18:37

Lenka: Pokud chcete dělat nálev podle tohoto receptu,tak vynechejte Spolarin a dejte více cukru;-)Už se tady v komentářích o tom mluvilo a doporučeno je 75g;-)

Elina

16. 5. 2016 14:54

Lenka: Já dělám houby z deka,spolarin tam nedávám a myslím že ho můžete vynechat.:-)

Lenka

16. 5. 2016 13:03

Zkoušel jste někdo nahradit Spolarin něčím jiným, případně ho vynechat? Nesnáším umělá sladidla, rozpoznám tu jejich odpornou pachuť i když jsou v minimálním množství :-D

Vladimír Sobotka

7. 10. 2013 09:45

Podle návodu na sáčku NOVA je to ke spotřebě za 3 týdny od sterilizace. Používám Novu a přidám mrkev, celer, kopr, křen na kolečka.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

12. 11. 2012 09:20

Jeníku. PARÁDA. Máš +bodík 27 i když , stejně budu nakládat s "Dekem" - Zvyk je zvyk. Promiň.

jarka skrobakova

11. 11. 2012 17:49

Jendo, posílám zasloužený bod za skvělý recept na tyto houbičky, jsou moc dobré:-!:-!:-K posílám foto a velký dík za super recept:-p:yes::yes::yes::-K:-))

jitka55

3. 11. 2010 13:27

:-K:-)):yes:

Jenda1 Jenda1

11. 10. 2010 18:55

Děkuji všem za přízeň:-K.:-K:-K

drahulin drahulin

11. 10. 2010 18:43

Jendo jedním slovem-krása.:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: václavky v octě houby v octě nakládané houby v octě naložené houby houby naložené v octě houby v octu houby v octe recept nakladane houby nakládané houby bez sterilizace zavařování hub s dekem zavařování hub v pikantním nálevu recept zavarovani vaclavek recept houby v octě nakladané houby v octu houby václavky recepty houby v octe nálev čirůvka fialová recepty naložené houby v octě jak vypada houba václavka houby v octovém nálevu

Suroviny: čirůvka fialová, pečárka hajní, houba bedla červenající, houby václavky, voda, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, celer, petržel, ocet, voda, sůl, cukr, spolarin, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, koriandr, cibule, mrkev, celer, paprika

TopRecepty.cz

Nejchutnější houby v octě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8xx