Houby na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Jahody očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.Vložíme do skleněné misky ( skleničky) zakapeme medem a dáme do chladničky vychladit.Jogurt smícháme s…
Tento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Tvarohové řezy jsou jedny z nejoblíbenějších moučníků. Ať už je peče maminka, babička nebo hodná teta, nebudou na stole čekat na ochutnání dlouho. Hrnečkové odměřování…
Tvarohové řezy jsou jedny z nejoblíbenějších moučníků. Ať už je peče maminka, babička nebo hodná teta, nebudou na stole čekat na ochutnání dlouho. Hrnečkové odměřování…
Uvařenou rýži smícháme s ingrediencemi na salát a dáme vychladit alespoň na hodinu do lednice.Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém rychle opečeme celé rajče ze…
Do mensi nadoby s uzavrenim smichame dobre olej, jablecny ocet 1/4 hrnecku cukru, susenou petrzelku, sul a pepr. Skutecne dobre promichame. Na mensi panev dame dalsi…
1) Troubu si předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse spolu smícháme vejce, šťávu a extrakt. Poté přimícháme oba cukry. 3) V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva,…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle usmažíme do sklovita. Poté přidáme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a…
Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou…
Rychlé a snadné pokrmy, které jsou navíc takřka bez práce, ocení kdekdo. Navíc, když jsou i plné chuti. Upečte si kousky uzené krkovice s květákem, kterou doplní svěží…
Parádní zákusek na neděli vyžaduje trošku cviku a trpělivosti. Budete však odměněni dezertem, který je připravený z nadýchaného těsta, lehkého krému a želatinové čepice.…
Křenová omáčka je klasika české kuchyně s jemně pikantní chutí. Kombinace mléka, křenu a másla vytváří hladkou a krémovou omáčku, kterou zjemní špetka cukru a mleté…
Tvarohové koláčky jsou velmi jednoduché na přípravu. Stačí zadělat těsto, které necháme chvilku odležet v lednici. Po vytvarování je naplníme povidly a dáme upéct. Na…
Stačí jen dva šťavnaté pomeranče a během chvilky máte sklenici čerstvého džusu plného chuti a energie. Ideální start do nového dne i osvěžení kdykoli během dne.
Šťavnatý meloun s kapkou citronu a trochou cukru vytvoří limonádu, která v těchto parných letních dnech skvěle zažene žízeň. Stačí přidat pár lístků máty a máte…
Hledáte moučník, který je nenáročný na přípravu, ale zároveň potěší každého? Tyto řezy se zakysanou smetanou a ovocem jsou přesně to pravé! Spojení vláčného těsta, svěží…
Koprová omáčka s vejci je srdcovka české kuchyně. Její jemná chuť čerstvého kopru a krémová textura se skvěle hodí k vařeným bramborám. Jídlo, které příjemně zahřeje a…